LG G8 ThinQ: Με νέες λειτουργίες που δεν έχουμε ξαναδεί

Μπορεί η Samsung να μας εντυπωσίασε με την ανακοίνωση της νέα σειράς Galaxy S10 την περασμένη Τετάρτη, αλλά η ανακοίνωση της LG στην έκθεση MWC 2019 του νέου flagship κινητού της σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη.

Όπως κάποια από τα κινητά που είδαμε μέχρι τώρα στην έκθεση, έτσι και το LG G8 ThinQ θα κυκλοφορήσει με τον επεξεργαστή Snapdragon

855 της Qualcomm, 6GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή, όμως, ξεκινά να αποκτά ενδιαφέρον με την οθόνη OLED 6.1 ιντσών, διαστάσεων 19.5:9, η οποία έχει ενσωματωμένο και το ακουστικό. Ακόμα, στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει εγκοπή που φιλοξενεί την κάμερα των 8MP και τον αισθητήρα Z Camera, όπως τον ονομάζει η LG.

Ο αισθητήρας αυτός αναγνωρίζει αντικείμενα μέσω μίας υπέρυθρης ακτίνας και σκοπός του είναι να βελτιώσει την ποιότητα των selfie, διαχωρίζοντας το background από το κυρίως αντικείμενο της φωτογραφίας. H LG, επίσης, πρόσθεσε στον αισθητήρα Z Camera τη δυνατότητα χρήσης χειρονομιών στον αέρα για ευκολότερη πλοήγηση αλλά και τη δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής κρατώντας την παλάμη μπροστά απ’ αυτόν.

Η λειτουργία αυτή, Hand ID, όπως ονομάστηκε από την LG, ξεκλειδώνει το κινητό αναγνωρίζοντας το μοναδικό μοτίβο γραμμών της παλάμης του χρήστη. Βέβαια, το Hand ID δεν είναι η κύρια επιλογή ξεκλειδώματος της συσκευής αφού στο πίσω μέρος θα διαθέτει και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Επιπλέον, πάνω από τον fingerprint sensor βρίσκονται δύο κάμερες, 16MP και 12MP αντίστοιχα. Η πρώτη έχει πεδίο θέασης 107°, ενώ η δεύτερη είναι μία κλασική κάμερα 78°. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η LG κάνει “ένα βήμα πίσω” με την επιλογή διπλής κάμερα στο G8 ThinQ, διότι το V40, που κυκλοφόρησε πέρυσι, είχε ενσωματωμένη τριπλή κάμερα.

The post LG G8 ThinQ: Με νέες λειτουργίες που δεν έχουμε ξαναδεί appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα