Instagram: Αποκαλύπτει σε ποιους φίλους δεν κάνουμε συχνά like

19:56 7/2/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το 2016, το Instagram άλλαξε τον τρόπο προβολής των δημοσιεύσεων στο feed των χρηστών. Από τότε, οι δημοσιεύσεις δεν εμφανίζονται σε χρονολογική σειρά, αλλά ταξινομούνται με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι influencers και όσοι διαφημίζουν προϊόντα στην πλατφόρμα να εκνευριστούν, διότι τα posts συχνά δεν φτάνουν στο κοινό που τους ακολουθεί.

Το Facebook,

που χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο πρότυπο, είχε αναφέρει ότι εμφανίζει πρώτα τις δημοσιεύσεις που είναι πιθανότερο να ενδιαφέρουν τους χρήστες και έπειτα όσες δεν ανήκουν στο φάσμα του ενδιαφέροντος τους.

Άσχετα με το ποιες δημοσιεύσεις προβάλλονται πρώτες, αν κάποιος θέλει να μάθει τα νέα ενός συγκεκριμένου ατόμου τότε θα ψάξει όσο χρειαστεί ή απλά θα επισκεφτεί το προφίλ του.

Γιατί οι χρήστες δεν βλέπουν συγκεκριμένες δημοσιεύσεις

Μετά την τελευταία αναβάθμιση, το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να δουν για ποιο λόγο το χρονολόγιο τους είναι διαμορφωμένο κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς και για ποιο λόγο βλέπουν πρώτες τις δημοσιεύσεις συγκεκριμένων χρηστών.

Πλέον, η λίστα των χρηστών που ακολουθεί κάποιος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, τους λογαριασμούς των οποίων οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται περισσότερο στο χρονολόγιο του χρήστη και αυτούς με τους οποίους αλληλεπιδρά σπάνια.

Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες του Instagram είναι πιο εύκολο να αποφασίσουν αν χρειάζεται ή όχι να κάνουν unfollow τους λογαριασμούς που δεν τους ενδιαφέρουν, ή όσους οι δημοσιεύσεις τους αποτελούν spam ή άχρηστο περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι δυνατή η μετακίνηση χρηστών από τη μία κατηγορία στην άλλη. Οι λίστες αυτές αποτελούν απλά στατιστικά στοιχεία, που διευκολύνουν τους χρήστες στο να ξεκαθαρίσουν το τι θέλουν να βλέπουν στο Instagram. Για να εμφανιστεί κάποιος στη λίστα με τους λογαριασμούς των οποίων τις δημοσιεύσεις βλέπει πιο τακτικά ο χρήστης θα πρέπει να αλληλεπιδρούν συχνότερα μεταξύ τους.

Πέρα από τις κατηγορίες που προστέθηκαν, οι χρήστες μπορούν να ταξινομούν τους λογαριασμούς με χρονολογική σειρά, ώστε να βλέπουν ποιους ακολούθησαν πρόσφατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα