Google Pixel 4 και 4 XL: Πόσο καλύτερα είναι από τα υπόλοιπα flagships του 2019;

Techblog.gr

Η Google πραγματοποίησε χθες το hardware event “Made by Google”. Συνολικά η εταιρεία παρουσίασε το Google Nest Mini, το Google Nest WiFi, τα Google Pixel Buds

2, το Google Pixelbook Go, και φυσικά τα νέα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL. Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα τράβηξαν τα δύο smartphones, αλλά τι προσφέρουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Τα Pixel 4 έναντι του ανταγωνισμού

Τόσο το Google Pixel 4 όσο και το 4 XL έχουν οθόνες 90Hz, κάτι που τείνει να γίνει standard, ειδικά στα flagship smartphones. Έπειτα, η Google επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 855, τη στιγμή που όλοι περίμεναν να δουν τον SD855+ με τον οποίο είναι εξοπλισμένα σχεδόν όλα τα τελευταία high-end κινητά.

Σε επίπεδο μνήμης, τα Pixel 4 διαθέτουν μόλις 6GB μνήμη RAM, ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές επέλεξαν για το 2019 τα 8GB ή ακόμη και τα 12GB RAM. Εξαίρεση αποτελούν τα iPhone 11 τα οποία διαθέτουν 4GB μνήμη RAM.

Ο μέγιστος χώρος αποθήκευσης των Google Pixel 4 είναι τα 128GB και δεν μπορεί να επεκταθεί με χρήση microSD. Τα περισσότερα flagships που κυκλοφόρησαν φέτος έχουν τουλάχιστον 128GB αποθηκευτικό χώρο, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές προσφέρουν παραλλαγές με 256GB και 512GB, ενώ το Samsung Galaxy S10+ το βρίσκουμε και με 1TB.

Ένα από τα πιο αρνητικά στοιχεία των Google Pixel 4 είναι σίγουρα η χωρητικότητα της μπαταρίας τους, τουλάχιστον του μικρού μοντέλου. Το Pixel 4 έχει μπαταρία 2.800mAh και το 4 XL έχει μπαταρία 3.700mAh. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν εφοδιάσει τα flagships τους με μπαταρίες που έχουν χωρητικότητα από περίπου 3.000mAh έως και 4.500mAh που διαθέτει το Samsung Galaxy S10 5G.

Οι καινοτομίες των Pixel 4

Τελικά που καινοτομούν τα Pixel 4; Ξεκάθαρα δυνατό χαρτί των Pixel smartphones παραμένει η κάμερα και το νέο τους ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι το Soli radar chip το οποίο αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των χεριών του χρήστη και τις εκμεταλλεύεται μέσω software για να εκτελεί διάφορες εργασίες.

Αξίζουν τα Pixel 4;

Το αν αξίζει η όχι η αγορά ενός Google Pixel 4 δεν μπορούμε να το πούμε εμείς. Και αυτό διότι πρόκειται για προσωπική επιλογή του καθενός. Εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μία λίστα με τα specs των πιο δημοφιλών flagships του 2019.

Στον πίνακα δεν αναφέρεται ότι η μπαταρία των iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max είναι 3.110mAh, 3.046mAh και 3.969mAh, αντίστοιχα. Επίσης, οι τιμές είναι σε δολάρια Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα