Google Pixel 4: Αυτή είναι η περίπλοκη τεχνολογία πίσω από το Soli radar

Techblog.gr

Η Google διέθεσε για πρώτη φορά τα Motion Sense gestures στη σειρά Pixel 4, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μικροσκοπικό Soli radar για να ανιχνεύουν τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη εξηγήσει πώς λειτουργεί η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα Google Pixel 4, αλλά τώρα δίνει στο κοινό την ευκαιρία να δει τι ακριβώς βλέπει το radar.

Εντυπωσιάζει η τεχνολογία του Soli radar

Σε μια ανάρτηση στο Google

AI Blog, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μία σειρά αλγορίθμων που βοηθούν το Soli radar να αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη, χωρίς να καταγράφει λεπτομέρειες του σώματος ή του προσώπου του.

Η ομάδα που ανέπτυξε το σύστημα κοινοποίησε και κάποια GIF στα οποία δείχνει τι πραγματικά βλέπει το Soli radar των Google Pixel 4. Τα συγκεκριμένα GIF δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι αδύνατο να αναγνωρίσει κανείς ποιος βρίσκεται μπροστά στο smartphone.

Το πρώτο GIF δείχνει ένα άτομο που πλησιάζει το radar, το δεύτερο δείχνει ότι κάποιος έχει πιάνει το smartphone και το τρίτο παρουσιάζει ένα άτομο που εκτελεί κάποιου είδους κίνηση.

Η Google δήλωσε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη πολλών αλγορίθμων εντός της συσκευής. Ο λόγος είναι απλώς, κάθε άνθρωπος κινείται διαφορετικά, περπατάει διαφορετικά, και δρα με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, οι μεμονωμένοι αλγόριθμοι εξασφαλίζουν ότι οι χειρονομίες του εκάστοτε χρήστη θα αναγνωρίζονται από το Soli radar του Google Pixel 4 που κατέχει.

Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει αλγόριθμους που διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε κίνηση στο παρασκήνιο δεν αναγνωρίζεται ως χειρονομία από το Soli radar.

Ένας άλλος παράγοντας που έπρεπε να λάβει υπόψη ο τεχνολογικός κολοσσός κατά την ανάπτυξη του Soli radar των Google Pixel 4, ήταν οι παρεμβολές από άλλα εξαρτήματα των smartphones.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έπρεπε να αναπτύξει νέες τεχνικές επεξεργασίας σημάτων για να μειώσει την επίδραση της ηχητικής δόνησης στο σήμα του radar. Χάρη στη μείωση της επίδρασης των ηχητικών δονήσεων κατέστη δυνατή η χρήση των Motion Sense για την αναπαραγωγή μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα