FIFA 20: Εικονικό τουρνουά MLS με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παίκτες των esports

Η όλη κατάσταση, που επικρατεί με τον κορονοϊό, έχει «παγώσει» τα πάντα σε όλον τον πλανήτη, καθώς θα πρέπει να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Τα πάντα συμπεριλαμβάνουν και τις αθλητικές εκδηλώσεις, όπως οι αγώνες ποδοσφαίρου, με τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο να έχουν αναβληθεί, όπως και το δικό μας (Superleague 1). Ένα εξ’ αυτών είναι και το MLS (Major League Soccer), το οποίο διεξάγεται σε ΗΠΑ

και Καναδά.

Άπαντες έχουν μείνει στα σπίτια τους και απέχουν από την ενεργό δράση. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, πολλοί κορυφαίοι αθλητές σε όλο τον κόσμο έχουν προσφύγει στα video games για να περάσουν πιο ευχάριστα τη φάση της καραντίνας.

Έτσι, λοιπόν, οι διοργανωτές του MLS αποφάσισαν να διεξάγουν ένα εικονικό τουρνουά στο FIFA 20, το eMLS, στο οποίο θα λάβουν μέρος και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Σε αυτό θα συμμετέχουν 16 ομάδες, που υπάρχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα στην παρούσα φάση, με δύο παίκτες να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε καθεμία από αυτές.

.@MLS superstars from the real and virtual fields to face off in a charity #FIFA20 tournament.

: https://t.co/TQtZ7J7mSM #eMLS | #MLSUnites | #StayAndPlay pic.twitter.com/jqpwSjr97C

— FC Cincinnati (@fccincinnati) April 13, 2020

Ο ένας θα είναι κάποιος από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας κι ο δεύτερος  θα είναι παίκτης των esports. Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του εικονικού τουρνουά, κάθε Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από αυτό που έρχεται (Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου στις 19:00 ώρα EDT) μέχρι τις 17 Μαΐου, από τέσσερις ομάδες θα κοντράρονται σε διπλούς αγώνες, με δύο να προκρίνονται βάσει των συνολικών γκολ.

Αυτές οι δύο θα παίζουν μεταξύ τους έναν αγώνα, ώστε να προκύπτει η μία που θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό της 17ης Μαΐου, όπου θα έχουμε τέσσερις ομάδες. Με άλλα λόγια, κάθε Σαββατοκύριακο θα διεξάγονται τρεις αγώνες, από τους οποίους θα έχουμε την ομάδα που θα παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Τα πρώτα παιχνίδια, λοιπόν, θα είναι αυτό μεταξύ Σικάγο Φάιρ, που θα εκπροσωπηθεί από τον Φρανσίσκο Κάλβο, και ΦΚ Σινσινάτι, με εκπρόσωπο τον Κένταλ Γουάτσον, αλλά και το ντέρμπι του Λος Άντζελες ανάμεσα σε LAFC και Γκάλαξι, με τους Αντάμα Ντιομάντα και Τσιτσαρίτο, αντίστοιχα, να τις εκπροσωπούν.

Μάλιστα, οι αγώνες θα μεταδοθούν και ζωντανά από τον επίσημη τηλεοπτική «στέγη» του MLS, το Fox Sports, μέσω των καναλιών Fox Sports 1 και Fox Deportes, με την Coca-Cola και το PlayStation να είναι οι χορηγοί.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το εν λόγω εικονικό τουρνουά έχει φιλανθρωπικό σκοπό, με τα έσοδα από τις μεταδόσεις να πηγαίνουν ως δωρεά στη Feeding America και στη Food Banks Canada, δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς, που επιμελούνται τη συγκέντρωση και την παροχή τροφίμων σε ευπαθείς ανθρώπους σε ΗΠΑ και Καναδά, αντιστοίχως, και να δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, με την ολοκλήρωση των αγώνων. Αν μη τι άλλο, μία υπέροχη κίνηση στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα