Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

Θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ώρες μέσα από Facebook ή Twitter το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ονόματι Ello. Το Ello πλασάρεται ως (ένα ακόμη) anti-Facebook social network το οποίο μάλιστα είναι invite-only. Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή

Paul Budnitz και δεν έχει καθόλου διαφημίσεις.

Σε αντίθεση με το Facebook και τα υπόλοιπα social media, το Ello δεν θέλει να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του προκειμένου να τα πουλήσει σε διαφημιστές, διότι πολύ απλά όπως είπαμε δεν έχει διαφημίσεις. Όπως αναφέρει ο δημιουργός του, δέχεται καθημερινά πάνω από 27.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους η οποίοι θέλουν να λάβουν πρόσκληση εγγραφής.

Το Ello έχει το δικό του μανιφέστο στο οποίο ο δημιουργός του υπόσχεται να μην προσθέσει ποτέ διαφημίσεις ή να πουλήσει πληροφορίες των χρηστών του. Σε περίπτωση που το κάνει αυτό, αναφέρει ότι θα χάσει σχεδόν όλη την κοινότητά του και προσθέτει ότι για όποιον θέλει υπάρχει επιλογή να κάνει delete τον λογαριασμό του.

Αφού δεν θα βγάζει χρήματα από τις διαφημίσεις, θα ζητά ένα μικρό αντίτιμο για να χρησιμοποιήσετε τα νέα featutes του. Κατά βάση όμως η χρήση του θα είναι δωρεάν, και όποιος θέλει πληρώνει για επιπλέον features.

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα social media, στο Ello δημιουργείς λογαριασμό όπου μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες και διάφορα posts. Σε αντίθεση με το Facebook υποστηρίζει και GIFs. Μπορείς επίσης να σχολιάσεις σε posts, να απαντάς απευθείας σε φίλους και να δεις πόσα views έχει ένα post.

Υπάρχει ένα Noise section το οποίο δείχνει posts από άτομα που δεν γνωρίζετε. Στο μέλλον θα προστεθούν χαρακτηριστικά όπως το μπλοκάρισμα ενός χρήστη, ενσωμάτωση μουσικής και βίντεο με το SoundCloud, private accounts, reposts, iPhone και Android app, @@ private messaging και πολλά άλλα.

Ουσιαστικά το Ello με εξαίρεση την απουσία διαφημίσεων δεν προσφέρει κάτι που δεν έχουμε δει ήδη σε Twitter, Facebook και Google+, αλλά αν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε ή να δείτε προφίλ ήδη υπάρχοντων χρηστών μπορείτε να μπείτε εδώ: Ello

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από προφιλ τυχαίων χρηστών στο Ello

Keywords
Τυχαία Θέματα