EDISION PICCO T2 review: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Ο κόσμος της τεχνολογίας αλλάζει, εξελίσσεται, δημιουργεί νέες υπηρεσίες και βελτιώνει τις υπάρχουσες. Ένας από τους τομείς που θα επηρεαστούν στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα είναι και η ψηφιακή τηλεόραση, η οποία θα πρέπει να αλλάξει φάσμα εκπομπής και σε δεύτερο στάδιο να αναβαθμιστεί από DVB-T σε DVB-T2. Γιατί;

Το φάσμα των 700ΜΗz, των συχνοτήτων δηλαδή στις οποίες εκπέμπει σήμερα ψηφιακά η ελεύθερη τηλεόραση μέσω Digea

και ΕΡΤ αναμένεται σταδιακά ανά περιοχή μέχρι το τέλος του 2021 να δοθεί στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των δικτύων 5G. Πάμε λοιπόν να δούμε αν και πως μας επηρεάζει αυτή η 2η ψηφιακή μετάβαση και να ανακαλύψουμε μαζί τον νέο ψηφιακό δέκτη DVB-T2, EDISION PICCO T2.

2η Ψηφιακή Μετάβαση

H 2η Ψηφιακή Μετάβαση ξεκίνησε και δεν χρειάζεται πανικός! Προς το παρών αλλάζουν οι συχνότητες σταδιακά ανά περιοχή και το μόνο που χρειάζεται είναι επανασυντονισμός καναλιών στον Δέκτη ή Τηλεόραση σας. Σε δεύτερο στάδιο όταν αναβαθμιστεί το επίγειο ψηφιακό σήμα σε DVB-T2, που για αυτό αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, πιθανότερο είναι η τηλεόραση που αγοράσατε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να είναι συμβατή με το πρότυπο DVB-T2, το ίδιο πιθανό είναι και ο αποκωδικοποιητής που έχετε για εκείνη την παλιά τηλεόραση να είναι επίσης DVB-T2. Όμως υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να προμηθευτείτε νέο δέκτη, εάν ο παλιός σας αποκωδικοποιητής είναι DVB-T και όχι DVB-T2.

Tip:

Σίγουρα πάντως ότι αγοράζετε από σήμερα και μετά, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή καλό θα είναι να ξεκινήσετε να αναζητάτε να είναι DVB-T2 ώστε να είστε έτοιμοι για τη 2η ψηφιακή μετάβαση που αναμένεται τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.

EDISION PICCO T2

Μια από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις εκεί έξω για αποκωδικοποίηση επίγειου ψηφιακού σήματος DVB-T2 είναι ο δέκτης PICCO T2 της γνωστής και καταξιωμένης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, EDISION. Ο PICCO T2 υποστηρίζει το νεότερο σύστημα εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T2 και θα τον βρείτε διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, με το πρότυπο συμπίεσης βίντεο MPEG4 Η.264 ή το νέας γενιάς Η.265 ως PICCO T265. Ο PICCO T2 προσφέρει εξελιγμένη περιήγηση μέσα από ένα εργονομικά σχεδιασμένο μενού που θα βρείτε και στα ελληνικά, αναβαθμισμένη συνολική εμπειρία χρήστη καθώς και μια νέα αναλογία απεικόνισης του μενού όταν συνδέεται με SCART σε παλαιότερες “τετράγωνες” τηλεοράσεις CRT.

Σχεδιασμός

Στην πρόσοψη διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη LED 4 ψηφίων, πλήκτρα ON/OFF και αλλαγής καναλιών +/-, καθώς επίσης και θύρα USB [DVB-T2].0 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργία PVR, ως Media Player για αναπαραγωγή αρχείων (βίντεο με υποτίτλους , φωτογραφίες και αρχεία ήχου) συνδέοντας κάποιο εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ή για μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Στη θύρα USB μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το έξτρα αξεσουάρ WiFi EDI-Mega για να αποκτήσει ο δέκτης σας WiFi για να συνδέεστε στο ίντερνετ έχοντας πρόσβαση σε εφαρμογές όπως YouΤube, RSS News και Καιρός.

Συνδέσεις, τηλεχειριστήριο

Από πλευράς συνδέσεων στη πίσω όψη του PICCO T2 συναντάμε την είσοδο κεραίας ANT-IN, μια έξοδο HDMI, μια SCART, ομοαξονική έξοδο ψηφιακού ήχου και την υποδοχή για τη σύνδεση του παρεχόμενου τροφοδοτικού. Συνοδεύεται από Universal τηλεχειριστήριο 2-σε-1, για χειρισμό του δέκτη αλλά και τεσσάρων λειτουργιών για τις πιο γνωστές μάρκες τηλεοράσεων, ενώ φυσικά και μπορεί να προγραμματιστεί για να επικοινωνεί με όλες τις υπόλοιπες τηλεοράσεις ώστε να χρησιμοποιείτε ένα τηλεχειριστήριο πλέον.

Διαθεσιμότητα, τιμή

O ψηφιακός αποκωδικοποιητής EDISION PICCO T2 ενσωματώνει εξελιγμένο tuner ακριβείας DVB-T2 MPEG4 με πρότυπο συμπίεσης βίντεο MPEG4 Η.264 ενώ θα το βρείτε και με την κωδική ονομασία PICCO T265 υποστηρίζοντας το νέας γενιάς πρότυπο συμπίεσης βίντεο Η.265/HEVC, o PICCO T265 έχει επίσης αναβαθμισμένη λειτουργία Media Player Η.265/HEVC.

PICCO T2
Τύπος Δέκτη: Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T2
Κωδικοποίηση: H.264
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 19,90 με ΦΠΑ

PICCO T265
Τύπος Δέκτη: Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T2
Κωδικοποίηση: H.265/HEVC
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: από 22,90 με ΦΠΑ

WiFi EDI-Mega
Αξεσουάρ Δέκτη: USB WiFi Κεραία για σύνδεση στο Internet
Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής: 8,90 με ΦΠA

EDISION PICCO T2 review: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2] - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα