Dragon’s Lair: Το Netflix θα γυρίσει ταινία το θρυλικό video game

Όσοι έζησαν την εποχή των video games στη δεκαετία του ’80 θα πρόλαβαν το video game με τίτλο Dragon’s Lair. Ένα παιχνίδι, στο οποίο ο ιππότης Dirk the Daring καλείται να σώσει την Πριγκίπισσα Δάφνη, κόρη του Βασιλιά Aethelred, από τον δράκο, καθώς είναι ο μοναδικός ιππότης του βασιλείου, αφού οι υπόλοιποι έχουν σκοτωθεί.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον

σκοπό γίνεται κληρονόμος στον θρόνο, ενώ μόλις τη σώσει την παντρεύεται. Το εν λόγω παιχνίδι κυκλοφόρησε στην αγορά το 1983 από τη Cinematronics και έκτοτε ακολούθησαν πολλές εκδόσεις, με τελευταία το Dragon’s Lair 3D: Return to Lair το 2002, όμως καμία δεν απέκτησε τη δημοτικότητα του original παιχνιδιού, από το οποίο μπορείτε να πάρετε μία γεύση στο παρακάτω βίντεο.

Από εκείνη τη χρονιά, ωστόσο, υπήρχε το σενάριο να μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα στούντιο να γυρίσουν την ταινία.

Για πολλά χρόνια δεν υπήρξε κάποια κίνηση μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο εκ των δημιουργών του παιχνιδιού, Ντον Μπλαθ, ξεκίνησε μία καμπάνια μαζί με τον παραγωγό και σκηνοθέτη, Γκάρι Γκόλντμαν.

Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουν ένα teaser για μία ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία θα αποτελούσε prequel αυτής που θα έβγαινε επίσημα στις αίθουσες, όμως δε συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα μέχρι τη διορία και η καμπάνια ακυρώθηκε.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς άρχισε μία άλλη διαδικτυακή καμπάνια, η οποία έφτασε τον στόχο των 250.000 δολαρίων για να δημιουργήσει ένα teaser. Μέσα σ’ ένα μήνα οι Μπλαθ και Γκόλντμαν είχαν το διπλάσιο μπάτζετ από αυτό που χρειάζονταν, με τους δύο να ανακοινώνουν ότι η ταινία θα παρείχε περαιτέρω backstory από τη ζωή των Ντιρκ και Δάφνης.

Ωστόσο, ούτε αυτό το πρότζεκτ προχώρησε, με τους λόγους να μένουν ανεξήγητοι. Έπειτα από περίπου 40 χρόνια, λοιπόν, η ιδέα των προαναφερθέντων να γίνει ταινία το Dragon’s Lair θα πάρει σάρκα και οστά, αφού τη λύση ήρθε να δώσει το Netflix. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι γνωστό ότι ρίχνει πολύ χρήμα για να έχει σειρές και ταινίες παραγωγής της, κάτι που θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση.

Μάλιστα, είναι επίσημο, αφού το ανακοίνωσε η ίδια μέσω του Twitter, ενώ τονίζεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ράιαν Ρέινολντς, προκειμένου να υποδυθεί τον πρωταγωνιστή.

Το πότε θα τη δούμε στην πλατφόρμα του Netflix δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς θα πρέπει να γίνουν τα γυρίσματα, για τα οποία επίσης δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση, ο Dirk the Daring θα έχει την ίδια αποστολή.

Τώρα το αν θα δούμε την υπόθεση του video game να είναι ακριβώς η ίδια και στην ταινία ή αν θα έχει διαφορετικό σενάριο, είναι κάτι που θα φανεί στυην πορεία.

«Το Netflix» εξελίσσει μία live action προσαρμογή στο θρυλικό arcade game των 80s Dragon’s Lair. Ο Ρέινολντς είναι σε συζητήσεις για να παίξει τον ευγενή Ιππότη Dirk the Dairing, στην προσπάθειά του να σώσει την Πριγκίπισσα Δάφνη από τον δράκο», αναφέρει η ανακοίνωση της Netflix.

Έτσι, αναμένουμε από τη διαδικτυακή πλατφόρμα να μας ενημερώσει για την έναρξη των γυρισμάτων, την ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας, αλλά και για την υπόθεσή της. Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, το Netflix έδινε μάχη για να αποκτήσει τα δικαιώματα της ταινίας για πάνω από ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dragon’s Lair,Netflix