Cyberpunk 2077: Σε υποχρεωτικές υπερωρίες οι εργαζόμενοι της CD Projekt RED

Η ιστορία του Cyberpunk 2077 είναι αρκετά περίεργη, καθώς τόσο οι οπαδοί της CD Projekt RED όσο και το ίδιο το studio έχουν τόσο ανεβασμένες τις απαιτήσεις τους για το παιχνίδι, που ήδη έχουμε δει καθυστερήσεις και αλλαγές. Όμως, για να ολοκληρωθεί το project σε απόλυτη επιτυχία, φαίνεται πως το studio αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα,

ο δημοσιογράφος Jason Schreier του Bloomberg ήταν αυτός που το 2019 μετέφερε, μετά από συνέντευξη με τους διευθυντές της CD Projekt RED, ότι δε θα υπάρξουν υποχρεωτικές υπερωρίες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όμως, τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν αρκετά, με το studio να στέλνει ένα email που ειδοποιεί όλους τους εργαζόμενους ότι θα δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα μέχρι και την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αναιρώντας την παλιά τους υπόσχεση.

Στο email που στάλθηκε τη Δευτέρα το αφεντικό του studio, Adam Badowski, αναφέρει ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις αντιδράσεις που θα φέρει η απόφαση αυτό και ότι έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τα πιστεύω του. Ωστόσο, σημείωσε πως το studio έχει εξαντλήσει όλους τους πιθανούς τρόπους για μία πιο ομαλή ανάπτυξη, κάτι που αναγκάζει τον Badowski να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Αφού έγινε η δημοσίευση από την ιστοσελίδα Bloomberg, ο Badowski έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Αυτές οι τελευταίες έξι εβδομάδες είναι το τελευταίο μας σπριντ σε ένα έργο στο οποίο έχουμε αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Κάτι που μας ενδιαφέρει βαθιά. Η πλειοψηφία της ομάδας κατανοεί ότι χρειαζόμαστε αυτή την ώθηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μόλις στείλαμε το παιχνίδι για πιστοποίηση και κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός παιχνιδιού για το οποίο θέλουμε να νιώθουμε υπερήφανοι.

Αυτή είναι μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω, αλλά ο καθένας θα αποζημιωθεί καλά για κάθε επιπλέον ώρα που θα εργαστεί. Και, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, το 10% του ετήσιου κέρδους που θα αποκομίσει η εταιρεία μας το 2020 θα διαμοιραστεί απευθείας σε όλη την ομάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC και Google Stadia στις 19 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα