Covidsafe: Δεν δουλεύει σωστά η εφαρμογή στα iPhone

11:02 7/5/2020 - Πηγή: TechBlog

Οι Αυστραλοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή Covidsafe για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό ατόμων που ήρθαν σε επαφή με άτομα θετικά στον Covid-19. Ωστόσο η εφαρμογή φαίνεται να μην καταγράφει όλα τα απαραίτητα δεδομένα στα iPhone και πιο συγκεκριμένα όταν η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο ή αν η συσκευή είναι παλιά.

Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια Αυστραλοί έχουν κατεβάσει και χρησιμοποιούν το Covidsafe σε συσκευές iPhone και Android.

Η έκδοση Android λειτουργεί σωστά ενώ εκτελείται στο παρασκήνιο ενώ η έκδοση για iPhone λειτουργεί καλύτερα όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή στην αρχική οθόνη της συσκευής και το τηλέφωνο ξεκλείδωτο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το Bluetooth της συσκευής και ανταλλάζει δεδομένα με τους χρήστες που βρίσκονται εντός της ακτίνας λειτουργίας του. Έτσι εάν ο χρήστης διαγνωστεί αργότερα με κορονοϊό, το αρμόδιο τμήμα καλεί όσους ήρθαν σε επαφή με τον χρήστη για να εξεταστούν.

Ο Randall Brugeaud, ο άνθρωπος πίσω από το Covidsafe, ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι αυτή η ανταλλαγή δεδομένων είναι λιγότερο αποτελεσματική στα iPhone. Η κυβέρνηση κυκλοφόρησε ένα update για την εφαρμογή των iPhone αλλά θα χρειαστεί νέο update που θα λύνει τα προβλήματα συμβατότητας των πλατφορμών Google και Apple.

Η ανησυχία για τα δεδομένα που συλλέγονται

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Amazon Web Services για να φιλοξενήσει τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή. Τα δεδομένα φιλοξενούνται σε διακομιστές του AWS στην Αυστραλία και τα δεδομένα σχετικά με τις τελευταίες 14 ημέρες διατηρούνται στο τηλέφωνο κάθε χρήστη έως ότου συναινέσει να μεταφορτωθούν σε διακομιστές του AWS. Το ερώτημα που παραμένει είναι αν η Amazon καθότι είναι αμερικάνικη εταιρία, είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τα δεδομένα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν αυτό της ζητηθεί. Επίσης η κυβέρνηση έχει καταβάλει το ποσό των $700.000 στην αμερικανική εταιρία με τις αντιδράσεις γύρω από το Covidsafe να είναι αρκετές.

Keywords
Τυχαία Θέματα