Cosmote 4G, Όλες οι πληροφορίες για το πότε, που και πόσο

Το Δεκέμβριο αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το γρήγορο ίντερνετ 4G (LTE) της Cosmote. Οι πρώτες περιοχές που θα έχουν κάλυψη θα ανήκουν στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι αυτές. Στόχος της Cosmote είναι μέσα στο 2013 να έχει κάλυψη 4G το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά την ταχύτητα οι τεχνικοί της Cosmote δήλωσαν ότι έχουν πετύχει ταχύτητες 148Mbps download (πρόσφατα η Vodafone ανακοίνωσε με ντοκουμέντα ότι έπιασε ταχύτητα 91.64Mbps). Σε ερώτηση του Techblog για το ποιες θα είναι οι ταχύτητες που θα μπορεί να πιάσει ο χρήστης (όχι οι ονομαστικές), στέλεχος της Cosmote μας δήλωσε ότι αυτές θα είναι 50-60Mbps download και 25-30Mbps upload (η μισή ταχύτητας).

Σε ότι αφορά της τιμές, η Cosmote δεν θέλησε να μας αποκαλύψει τα χαρτιά της λέγοντας ότι τώρα σχεδιάζει τα πακέτα υπηρεσιών. Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει αύξηση στην τιμή και οι νέες ταχύτητες να δωθούν ως «αναβάθμιση» στους υπάρχοντες χρήστες mobile internet, η απάντηση ήταν «ίσως να γίνει και έτσι». Σημειώστε ότι για να έχετε ταχύτητες 4G θα πρέπει και οι συσκευές να το υποστηρίζουν.

Σε ερώτηση του Techblog για το ποιες συσκευές 4G θα πρέπει να περιμένουμε, η απάντηση ήταν USB modems stick και tablets μέσα στο 2012 και το 2013 τα πρώτα smartphones με 4G (το iPhone 5 που κυκλοφορεί αύριο είναι ήδη 4G ready). Συνεχίζοντας τις ερωτήσεις για τις συσκευές με 4G, μάθαμε ότι δοκιμάζονται τα Samsung Galaxy Tab, iPad 3, iPad 4 και iPad mini! Και αυτό το τελευταίο ίσως να μας βγάζει και είδηση για ενδεχόμενη έλευση και κυκλοφορία του μικρού πριν φύγει το τρέχον έτος….

Keywords
Τυχαία Θέματα