Apple: Ζητά την ελάφρυνση των φόρων για προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα

Techblog.gr

Αμερική και Κίνα βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε εμπορικό πόλεμο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλείσει την Huawei από την Αμερική και έχει επιβάλλει υψηλούς φόρους σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Η Apple τώρα ζήτησε επίσημα από τον Αμερικανό Πρόεδρο, την ελάφρυνση των φόρων για τα iPhone, AirPods, Apple

Watch και πολλά άλλα προϊόντα.

Η Apple αρχικά ξεκίνησε από το US Trade Representative office το οποίο απέρριψε το αίτημα του Αμερικανικού κολοσσού, για μείωση τον φόρων για τα προϊόντα και τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αρχικά, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Apple δεν θα λάβει κάποια ελάφρυνση ωστόσο λίγο αργότερα η Apple κατέληξε να έχει ελάφρυνση σε μερικά προϊόντα. Παρόλα αυτά, τα Mac Pro δεν βρίσκονταν μέσα σε αυτήν την λίστα.

Τώρα η Apple, υπέβαλλε στο US Trade Representative office ένα νέο αίτημα ώστε τα Apple Watch, iMac και μερικά εξαρτήματα των iPhone να εξαιρεθούν από τον φόρο της τάξεως του 15%. Συνολικά η Apple ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαίρεση για 11 προϊόντα ή εξαρτήματα.

Ο φόρος αυτός επηρεάζει πολλά δημοφιλή προϊόντα της Apple όπως τα AirPods, HomePod, Beats και μία σειρά από άλλα εξαρτήματα για τα iPhone και MacBook όπως μπαταρίες. Η Apple στο αίτημα της αναφέρει ότι δεν μπορεί να βρει άλλη πηγή για αυτά τα προϊόντα / εξαρτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα