Apple, φέρνει το έξυπνο σπίτι πιο κοντά με το HomeKit [video]

16:38 3/6/2014 - Πηγή: TechBlog

Όπως το περιμέναμε σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του WWDC τη Δευτέρα μια νέα πλατφόρμα η οποία θα έρθει στο iOS 8 και ονομάζεται HomeKit. Με το HomeKit η Apple στοχεύει να φέρει ακόμη πιο κοντά αυτό που αποκαλούμε «έξυπνο σπίτι». Μέσω του HomeKit ο χρήστης

θα μπορεί να διαχειρίζεται λειτουργίες όπως κλείδωμα, φωτισμός, θερμοστάτης μέσω του iPhone ή του iPad.

«Στο άμεσο μέλλον έρχονται στην αγορά πολλές αυτόματες συσκευές για το σπίτι και όλες έχουν την εφαρμογή τους» ανέφερε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος στο τομέα Software Engineering της Apple. Φυσικά η κάθε συσκευή έχει το δικό της πρωτόκολλο επικοινωνίας, αλλά η Apple θα προσφέρει έναν εύκολο τρόπο στους κατασκευαστές ώστε να ενσωματώσουν τις συσκευές τους στο λογισμικό των iOS συσκευών. Η ενσωμάτωση αυτή θα φέρει και άλλα θετικά καθώς θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Siri ώστε να ρυθμίσει τις συσκευές με φωνητικές εντολές.

Η χρήστες θα μπορούν επίσης να χειριστούν ομαδικά αυτές τις συσκευές με μια απλή εντολή. Ο Federighi αναφέρει ότι με μια απλή εντολή όπως τo «Get ready for bed», στο iPhone ή στο iPad, θα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα φώτα και να κλειδώσουν οι πόρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα