Android 11: Βάζει τέλος στον περιορισμό λήψης βίντεο μεγέθους έως 4GB

Με την έλευση της δυνατότητας λήψεων βίντεο σε 4K ανάλυση, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών ήταν ο χρονικός περιορισμός των βίντεο. Το Android σαν λειτουργικό σύστημα είχε όριο στη λήψη βίντεο το μέγεθος των 4GB, κάτι που με τις νέες δυνατότητες για 8K βίντεο έπρεπε να αλλάξει.

Με την πρώτη Beta έκδοση του επερχόμενου Android 11 που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, η Google φαίνεται να δίνει τέλος στον εν λόγω

περιορισμό, δίνοντας στους χρήστες την ευκαιρία να κάνουν λήψη των βίντεο τους χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Πριν βιαστείτε, θα πρέπει και οι εφαρμογές να ενημερώσουν τα API τους, καθώς μέχρι τώρα ελάχιστες εφαρμογές όντως κάνουν χρήση του νέου χαρακτηριστικού. Το περίεργο βέβαια είναι πως ούτε η ίδια η Google Camera δεν έχει ανανεωθεί, με τους χρήστες των υποστηριζόμενων Pixel να αναφέρουν πως ακόμα υπάρχει το όριο των 4GB.

Αν πάλι θέλετε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα για 4Κ βίντεο ωρών, μία καλή λύση είναι η χρήση της εφαρμογής Open Camera από τον Mark Harman, η οποία έχει ενημερωθεί πλήρως και δεν έχει κανένα χρονικό όριο. Μένει να δούμε και άλλες εφαρμογές να κάνουν χρήση των νέων API και ακόμα περισσότερο την ίδια την Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα