«Ζαγοράκης, ένα ξεχασμένος ήρωας του ποδοσφαίρου»

12:10 2/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004 είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όπως σημειώνει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα givemesport.com, η οποία εστιάζει στον αρχηγό εκείνης της ομάδας, τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Στο δημοσίευμα, τονίζεται πως ο Ζαγοράκης "είναι πραγματικά ένας ξεχασμένος ήρωας του ποδοσφαίρου" και η συνέχεια έχει ως εξής: "Ο Ζαγοράκης ήταν αμυντικό χαφ που ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 από την Καβάλα βοηθώντας την ομάδα του να ανέβει στη Β' Κατηγορία. Είχε έξι γκολ και 114 εμφανίσεις με την Καβάλα, πριν μεταφερθεί το 1993 στον ΠΑΟΚ.
Με τον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του από το 1993 έως το 1998, σημειώνοντας 155 εμφανίσεις και σκοράροντας 10 γκολ, ενώ ήταν και αρχηγός της ομάδας τις δυο τελευταίες περιόδους πριν δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία".
Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο Ζαγοράκης ήταν ο βασικός λόγος της επιτυχίας της Εθνικής στην Πορτογαλία: "Ήταν ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας που κέρδισε το 2004 το EURO. Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν υπήρχε ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα ερχόταν το Κύπελλο. Κατέκτησε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά".

Keywords