Βλέπει και πάλι τετράδα η Σαουθάμπτον

23:45 3/3/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-1
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Σημαντική νίκη πανηγύρισε η Βίλα με 2-1 κόντρα στη Γουέστ Μπρομ και πήρε βαθειά ανάσα.

Με τη Γουέστ Μπρομ να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά την Άστον Βίλα να είναι αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Αγκμπονλαχόρ όμως είδε τον Φόστερ να αγκαλιάζει τη μπάλα, εκατοστά πριν αυτή περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος των φιλοξενούμενων. Ότι δεν κατάφερε στη συγκεκριμένη τη φάση ο Άγγλος φορ το έκανε πάντως στο 22ο λεπτό. Ο επιθετικός της Βίλα ξεπέρασε εύκολα τον Λέσκοτ και πλάσαρε σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Τιμ Σέργουντ. Λίγο αργότερα μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε, με τη μπάλα να μην περνά και πάλι για λίγο τη γραμμή του τέρματος. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος και παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν η προσπάθεια του Ντελφ σταμάτησε στο δοκάρι, ελάχιστες στιγμές πριν το φινάλε.
Διαφορετική ήταν η εικόνα με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η Γουέστ Μπρομ επέστρεψε αρκετά βελτιωμένη από τα αποδυτήρια και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με μια κεφαλιά του Ντόσον που δεν βρήκε, πάντως, στόχο. Και αφού... προειδοποίησαν, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 66' η ομάδα του Πιούλις εκτέλεσε ένα κόρνερ, με την άμυνα της Βίλα να μην μπορεί να απομακρύνει και τον Μπεραχίνο με κοντινή κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσα! Το γκολ έδειξε να αποσυντονίζει τους «χωριάτες» που λίγο έλειψε, δέκα λεπτά αργότερα, να μείνουν και πίσω στο σκορ. Και εκεί που όλα έδειχναν να μένουν στην ισοπαλία, ο Φόστερ ανέτρεψε τον Λόουτον μέσα στην περιοχή στο 90' και ο Κριστιάν Μπεντεκέ, που ανέλαβε την εκτέλεση, χάρισε στην ομάδα του την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν τρεις μήνες στο πρωτάθλημα!

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Λόουτον, Γουέστγουντ, Κλέβερλι (77' Μπακουνά), Ντελφ, Ενζόμπια (59' Γκρίλις), Αγκμπονλαχόρ (82' Βάιμαν), Μπεντεκέ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Γκάρντνερ, Γιάκομπ, Φλέτσερ, Μόρισον, Μπεραχίνο, Ιντέγε

ΧΑΛ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 1-1
Γήπεδο: KC

Χαμένες βγήκαν Χαλ και Σάντερλαντ που κόλλησαν στο1-1.

Στην πρώτη καλή ευκαιρία ενός ήρεμου αγώνα, ο Νταμ Εντόι έκανε το 1-0 για την γηπεδούχο όταν μετέτρεψε σε γκολ, με το τακουνάκι, σέντρα από αριστερά. Η Χαλ έδειχνε κυρίαρχος για πολλή ώρα, ενώ από την πλευρά της η Σάντερλαντ δεν έμοιαζε ικανή να απειλήσει.

Λίγο πριν το ημίχρονο μια κάρτα στον Ρόντγουελ άναψε τα αίματα με τον Πογιέτ και τον Μπρους να πιάνονται σχεδόν στα χέρια και τον πρώτο να αποβάλλεται. Όσον αφορά τον τεχνικό των «τίγρεων» η αποβολή ήταν εξίσου κοντά αλλά την γλίτωσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάντερλαντ έφτασε στο 1-1, αλλά και η Χαλ κοντά στο 2-0. Ο Ο'Σέι έστειλε κεφαλιά του ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στην αντεπίθεση ο Εντόι έκανε κακό τελείωμα και δεν πέτυχε το δεύτερό του γκολ.

Δεν έλειψαν και πάλι τα νεύρα όταν Λι Κάτερμολ και τον Ντέιβιντ Μέιλερ, με τον πρώτο να δέχεται κίτρινη για άτσαλο μαρκάρισμα στον δεύτερο.

Στο 77' ο Ρόντγουελ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους μετά από ωραία ενέργεια του Φαν Άνχολτ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελ Μοχαμαντί, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Λίβερμορ, Εντόι, Γέλαβιτς (73' Ερνάντες)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο' Σέι, Μπραόυν, Βεργίνι (73' Φαν Άανχολτ), Μπρίντκατ, Κάτερμολ (62' Άλβαρες), Ρόντγουελ, Λάρσον, Ντεφό, Γκρέιαμ (74' Γουίκαμ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στις νίκες μετά από καιρό επέστρεψε η Σαουθάμπτον, που κέρδισε με 1-0 την Πάλας και βλέπει και πάλι Ευρώπη.

Η Σαουθάμπτον είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς με τον Γουανιάμα να σουτάρει από μακριά και τον Τζούρισιτς αφού μπήκε στην πορεία της μπάλας να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Στα μισά του ημιχρόνου η Κρίσταλ Πάλας ζήτησε πέναλτι που δεν πήρε, για να ακολουθήσει ένα λάθος του Φόρστερ, που διόρθωσε ο ίδιος και δεν επέτρεψε στον Ζαχά να κάνει το 1-0.

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Έλτζερο Έλια έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σπερόνι είπε όχι με καλή απόκρουση.

Λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζαχά έχασε ακόμη μια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, όταν σούταρε στο δοκάρι μετά από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας.
Η μπάλα έδειχνε να μην... θέλει την Σαουθάμτον, με τον Γιοσίντα να χάνει νέα ευκαιρία, αλλά ο Μανέ λύτρωσε την ομάδα του με γκολ στο 83', αφού μετά από απόκρουση του Σπερόνι σε σουτ του Γουόρντ-Πρόουζ ακολούθησε την φάση για το 1-0.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Γουανιάμα, Σεϊντερλίν, Ελία (60' Τάντιτς), Τζούριτσιτς (78' Γουόρντ Προουζ), Μανέ, Πελέ (70' Λονγκ)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Κέλι, Λέντλεϊ, Μακάρθουρ (85' Αμεόμπι), Πάντσεον, Ζαχά, Μπολάσι, Γκέιλ

Keywords