Τσιώλης: Η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα

09:58 7/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Αστέρας Τρίπολης θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Σάκη Τσιώλη να έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο της συντριβής, λόγω Ολυμπιακού, και να σημειώνει πως η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, στην εφημερίδα GOAL NEWS

- Κόουτς, πώς θα χαρακτήριζες τη χρονιά για τον Αστέρα;
«Πρώτα από όλα ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, που όμως ήταν μέσα στους στόχους μας. Για όλους όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα, η εκφράζεται μέσα από τον προπονητή επιτυχία ήταν η διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα και στα πλέι οφ αλλά και ότι προχωρήσαμε στο Κύπελλο.
Όλο το φετινό επίτευγμα του Αστέρα εξηγείται από την παρουσία μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, στο πώς τελείωσε η σεζόν πέρυσι, όπου συγκεντρώσαμε τους περισσότερους βαθμούς στον δεύτερο γύρο, και από το ότι κρατήσαμε τον περισσότερο βασικό κορμό. Εμάς το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή σε με τις μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις είναι το παρελθόν. Η ιστορία. Εμείς τώρα δημιουργούμε τη δική μας ιστορία και πιστεύω ότι σε τέσσερα-πέντε χρόνια ο Αστέρα θα είναι στο κλαμπ των μεγάλων ομάδων. Το θέμα είναι οι ιδιοκτήτες και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στην ομάδα. Αυτά είναι η εγγύηση ότι η ομάδα θα ενταχθεί στο κλαμπ των μεγάλων. Τα λέω αυτά γιατί το μόνο που λείπει τώρα είναι ο πυρήνας, δηλαδή ο κόσμος, οι φίλαθλοι. Και αυτό τώρα διαμορφώνεται. Ο Αστέρας φτιάχνει το δικό του φίλαθλο κοινό».
- Θα πρότεινες στους ιδιοκτήτες να φτιάξουν camps σε όλη την Πελοπόννησο και να μαζεύουν τα ταλέντα και όχι μόνο της Αρκαδίας;
«Αυτό στη δεκαετία του '80 το είχε κάνει η Λάρισα. Υπήρχαν οι τοπικές ομάδες, αλλά όλοι ήταν και ΑΕΛ. Κάθε Κυριακή κατηφόριζαν στο Αλκαζάρ. Ό,τι ταλέντο υπήρχε εκεί οδηγούταν. Εγώ έπαιζα στην Αναγέννηση Καρδίατς. Η ίδια ομάδα, όταν ήμουν 17-18 χρόνων, με έσπρωχνε στην ΑΕΛ. Ο Αστέρας, λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει την ομάδα του Μοριά. Και χάρηκα πολύ όταν στον ημιτελικά είδα το πανό του συνδέσμου από τη Σπάρτη».
- Μιας και ανέφερες τον τελικό, φοβάσαι την περίπτωση βαριάς ήττας το βράδυ της 11ης Μαΐου, δεδομένου του αντιπάλου;
«Η επιτυχία από την καταστροφή απέχουν ελάχιστα. Κάθε προπονητής έχει και αυτό το σενάριο στο μυαλό του. Όμως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ξαφνικό παιχνίδι. Το περιμένουμε από πέρυσι. Έχω περάσει δεκαοχτώ μήνες στην ομάδα και έχω εμπιστοσύνη σε αυτήν. Στην ομάδα, στο σύνολο και όχι σε κάποιον παίκτη μεμονωμένα».
- Τους αγώνες ποιας ευρωπαϊκής ομάδας θα διάλεγες για να δείξεις στα αποδυτήρια στους παίκτες σου ως παράδειγμα;
«Πρέπει πάντα να διαλέγεις την πιο επίκαιρη, την πιο κοντινή χρονικά. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η Μπάγερν Μονάχου κατά τη δική μου εκτίμηση είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή. Τόσο στην αμυντική της λειτουργία όσο και στην ανάπτυξη. Δηλαδή, όταν παίρνει την μπάλα κοιτάει να εκμεταλλευτεί γρήγορα την αντεπίθεσή της, όταν αντιμετωπίζει οργανωμένη άμυνα η κυκλοφορία που έχει και η δύναμη των παικτών της είναι εντυπωσιακά. Εγώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έδειξα τη συνοχή της Μπάγερν στη διάταξη. Τράβηξε η τηλεόραση ένα πλάνο οριζόντιο από ψηλά, σε ένα ελεύθερο που ετοιμαζόταν να κάνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας, και ήταν τέτοια η συνοχή της Μπάγερν που σε τριάντα μέτρα ήταν κλεισμένη και μπλοκαρισμένη όλη η Μπαρτσελόνα! Ποια, η Μπαρτσελόνα, και δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι. Αυτή τη συνοχή πιστεύω ότι την έδειξε ο Αστέρας στον ημιτελικό».
- Αν πάνε καλά τα πράγματα στα πλέι οφ, ο Αστέρας θα παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρόκληση;
«Ποδοσφαιρικά, δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι παίκτες είναι τόσο ταλαντούχοι που αν η Ελλάδα βγάζει μια ικανοποίηση για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Αστέρας, φανταστείτε ένα 30% βελτίωση που μπορούν να έχουν και από πλευράς ταλέντου και ηλικίας. Το μεγάλο κέρδος, όμως, από τη συμμετοχή μας εκεί θα είναι άλλο. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα. Μάλιστα, θέλουν να επενδύσουν και περισσότερα. Η παρουσία μας εκεί, λοιπόν, εκτός των οικονομικών απολαβών, θα δημιουργήσει την ανάγκη να φτιάξει ο Αστέρας το δικό του γήπεδο. Τότε θα είναι για τα καλά πολύ μεγάλη ομάδα. Αυτό θεωρώ ότι θα είναι και το λιθαράκι που εγώ και οι συνεργάτες μου θα έχουν προσφέρει στον Αστέρα. Μιας και είναι Άγιες Ημέρες, ας το ζητήσουμε στις προσευχές μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα