Το όραμα και η ομάδα Μελισσανίδη

09:43 29/4/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

Μία ΑΕΚ "πανίσχυρη χωρίς... εμένα", ονειρεύεται στο μέλλον την Ένωση ο Δημήτρης Μελισσανίδης όπως γράφει το GOAL. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα τονίζει: " Το παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης βάζει κάτι στο μυαλό του, είναι απλώς θέμα χρόνου να το πετύχει. Και αναμφίβολα το πιο ευχάριστο νέο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια αφορούσε την ολική επαναφορά του στα κοινά της ομάδας, με προμετωπίδα

το γήπεδο της ομάδας. Ακόμα πιο σημαντικό πως αυτή η κίνηση ενεργοποίησε δυνάμεις που για χρόνια έμεναν εκτός. Συσπείρωσε, έδωσε όραμα και κοινό στόχο για το μέλλον της Ενωσης. Και δεν είναι μόνον οι Παππάς και Χατζηιωάννου, αλλά και πολλοί ακόμα που είναι έτοιμοι να μπουν στην ομάδα Μελισσανίδη για το γήπεδο.

Ο «τίγρης» ήταν κατενθουσιασμένος μετά τις προσωπικές επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες και την ανταπόκριση που βρήκε. Δεν πίστευε ούτε εκείνος πως θα μπορούσε σε αυτήν την οικονομική συγκυρία, σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, να βρεθεί τόσος κόσμος που να επιθυμεί να μπει μπροστά στο όνειρο της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Ο Μελισσανίδης είχε άμεσα τη δυνατότητα να διαπιστώσει πως υπάρχουν δεκάδες Ενωσίτες που συντάσσονται στην προσπάθειά του. Ανάμεσα στους Ενωσίτες, αρκετοί με σημαντική οικονομική δυναμική. Με ονόματα που θεωρούνται ικανά να κάνουν αίσθηση και να αλλάξουν δυναμική στην ΑΕΚ. Αλλά ακόμα περισσότεροι εκείνοι που δείχνουν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο, έστω και με ποσά μικρότερα από τα εκατομμύρια που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Ωστόσο, επειδή σε αυτήν τη φάση το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι τα χρήματα, είναι σπουδαίο πως στο πλευρό του Μελισσανίδη υπάρχουν ονόματα με τεράστια δυναμική.

Ο Μελισσανίδης βρίσκει «συμπαίκτες» πολλά νέα ονόματα που δεν είχε καν υπόψη του. Βλέπει στηρίγματα και τεράστια δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από την προσπάθειά του. Εχει αποφασίσει τις αμέσως επόμενες μέρες να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για όσους στηρίζουν τη διαδικασία. Ετσι κι αλλιώς, επιθυμεί να υπάρχει διαφάνεια και μέγιστη δυνατή συστράτευση στην προσπάθειά του. Να ενωθούν όλες οι ΑΕΚτζήδικες δυνάμεις στον κοινό σκοπό που έτσι κι αλλιώς είναι κομβικός για να βρεθεί λύση στα αδιέξοδα της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ βρίσκει τον ηγέτη στο πρόσωπο του Μελισσανίδη και ενεργοποιεί ξεχασμένες δυνάμεις της «κιτρινόμαυρης» κοινωνίας, ώστε μέσα από εκεί να βρει δύναμη για να σταθεί στα πόδια της.

Η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική. Αλλά για να προχωρήσει το θέμα πρέπει να υπάρξουν και άμεσες εξελίξεις. Να μπει το θέμα στην τελική του ευθεία. Αν και μπαίνουμε σε μεγάλη εβδομάδα, ο Μελισσανίδης δεν θέλει καμία χρονοτριβή. Εντός των επόμενων ημερών θα επιδιώξει επαφή με τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να επιβεβαιώσει τη θετική διάθεση που φαίνεται πως υπάρχει. Παράλληλα, θα έχει επαφές ώστε να ετοιμάσει το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί και κατά πόσον αυτό θα εκπονηθεί από τον Στέλιο Αγιοστρατίτη, που είχε κάνει τα σχέδια για την "Αγιά Σοφιά". Δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα "πατήσει" σε εκείνο το πλάνο, καθώς τα δεδομένα και οι ανάγκες της εποχής είναι διαφορετικά".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για "πανικό για το σχέδιο του Τίγρη", κάνει λόγο η εφημερίδα και προσθέτει: "Τα έχει χάσει και ο ίδιος με την ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία του για τη ΓΗΠΕΔΑΡΑ από επιφανείς ΑΕΚτζήδες και όχι μόνο. Επικοινωνούν μαζί του και του δηλώσουν συμμετοχή και στήριξη, από πολύ δυνατοί οικονομικά παράγοντες μέχρι και άνθρωποι με όχι μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που απλά θέλουν να συνεισφέρουν ότι μπορούν. Νέα ονόματα στη "φαρέτρα" του για το όραμα της Νέας Φιλαδέλφειας, θα τα γνωστοποιήσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες ημέρες".

Παράλληλα, η ΩΡΑ γράφει για τα διοικητικά: "Αυτοί έχουν την ευθύνη για το μέλλον της ΑΕΚ και κανένας Μελισσανίδης δεν θα επωμιστεί τις ευθύνες τους. Ξεκάθαρα τα πράγματα για τους εκπροσώπους των μεγαλομετόχων, Νοτιά και Supporters και την διοίκηση που όρισαν και στηρίζουν. Υποχρεούνται να μη σύρουν την ομάδα σε διαδικασίες που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της και θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την κατακραυγή του κόσμου. Πρόεδρε των... Supporters, Μάκη Κασνακίδη, άσε τα "ότι πει ο Μελισσανίδης". Εσείς είχατε την ευθύνη για την τελευταία διετία, εσείς έχετε την ευθύνη και για το τι θα γίνει τώρα".

SPORTDAY

Δηλώσεις του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη φιλοξενεί η εφημερίδα, με τον άνθρωπο που είχε εκπονήσει το σχέδιο για την "Αγιά Σοφιά" το 2005 να τονίζει ότι "μπορεί να γίνει γήπεδο ως 28.000 θέσεις".

LIVE SPORT

Έναν... οδηγό 12 νέων γηπέδων, το οποίο και μπορεί να ακολουθήσει η ΑΕΚ, παρουσιάζει η εφημερίδα: "Τα 30άρια γήπεδα - πιλότος της τελευταίας 10ετίας από τη Γερμανία μέχρι το... Καζακστάν", γράφει η LIVE SPORT η οποία για τον Μελισσανίδη αναφέρει: "Ο Μελισσανίδης ψάχνει και για δυνατό ξένο fund, επαφές με εταιρείες - κολοσσούς για το όνομα του σταδίου με τίμημα... εκατομμυρίων".

Keywords
Τυχαία Θέματα