«Παράλογο να γίνει καλοκαίρι Μουντιάλ στο Κατάρ»

15:01 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός πως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 θα γίνει στο Κατάρ όπου οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές το διάστημα των αγώνων με τον Ζεπ Μπλάτερ να υποστηρίζει πως δεν είναι λογικό και βάσιμο να γίνουν παιχνίδια στο Κατάρ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα EQUIPE, ο πρόεδρος της FIFA τόνισε: "Το αν είναι

σωστή επιλογή, αφορά την Εκτελεστική Επιτροπή. Το πρόβλημα είναι κατά πόσο γνωρίζουμε ότι μπορεί να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιούνιο-Ιούλιο στο Κατάρ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι περισσότερο από τα στάδια. Είναι μια σειρά κοινωνικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων γύρω από την διοργάνωση. Τι κάνουμε; Δεν είναι λογικό και βάσιμο να παίξουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Η τεχνική αναφορά, η οποία ήταν διαθέσιμη σε όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πριν την ψηφοφορία του 2010, αποκάλυπτε όλες αυτές τις δυσκολίες".
Στο φάκελο του αραβικού κρατιδίου περιλαμβάνονται στάδια με επαρκή κλιματισμό ώστε να καταπολεμηθούν θερμοκρασίες 50 βαθμών Κελσίου που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο η ζέστη δεν αντιμετωπίζεται εκτός γηπέδων για τους παίκτες, τους φιλάθλους και τους επισήμους.
Όσο για το πώς έφτασαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να επιλέξουν το Κατάρ, ο Μπλάτερ σημείωσε πως "υπήρξαν παρεμβάσεις σε διαφορετικά επίπεδα, ώστε να καταλήξει σε αραβικό κράτος. Η γεωπολιτική έκανε την δουλειά της".
Το περασμένο διάστημα είχε ακουστεί πως ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε ψηφίσει την υποψηφιότητα του Κατάρ έπειτα από πιέσεις που είχε δεχτεί από τον, τότε, Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με τον Μπλάτερ να δηλώνει: "Πριν από την απονομή ενός Μουντιάλ ή Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει μια συνάντηση με πολιτικούς. Διεξήχθη εδώ, στην Ζυρίχη. Επηρεάζουν τους ψηφοφόρους. Η Αγγλία δεν ανέλαβε το Μουντιάλ του 2018 και έκτοτε υπάρχει... ψυχρός πόλεμος με την FIFA".

Keywords
Τυχαία Θέματα