Παντελής: Μου ζητούσαν να παραιτηθώ και να πω ότι είναι δική μου απόφαση

12:28 17/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Παντελής αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Πανιωνίου και ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Τσάβαλος, τον πίεζε να παραιτηθεί και να πει πως είναι δική του απόφαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Παντελής στο NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
«Προϋπήρχε μία διάθεση εναντίον μου, όχι για αγωνιστικούς λόγους. Οι 17 βαθμοί που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μία πραγματικά σημαντική συγκομιδή και έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Κάποια θετικά αποτελέσματα που κάναμε δεν μπορούσαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
Με βάση

το πρόγραμμα και την Πέμπτη κερδίζαμε τη Βέροια, θα μπορούσαμε να είμαστε στην οχτάδα. Ήταν μία προδιαγεγραμμένη απόφαση. Χθες το βράδυ συναντήθηκα με τον πρόεδρο, ο οποίος μου ζητούσε επιτακτικά να υποβάλω την παραίτησή μου και να πω ότι είναι δική μου η απόφαση.
Στην προπόνηση έλεγα ότι θα κερδίσουμε τη Βέροια και μετά να λέω ότι φεύγω. Για μένα αποτελεί τιμή πως δύο άνθρωποι που διοικούν τον Πανιώνιο με παραίτησαν. Όπως όλοι είμαι απλήρωτοι, εγώ δεν πρόκειται να διεκδικήσω ούτε ένα ευρώ. Αυτό δεν συνάδει με την λογική ενός επαγγελματία.
Απλά εγώ δεν τους έκανα τα κέφια για τη λειτουργία της ομάδας. Δύο μήνες δεν πατάει άνθρωπος στην προπονήσεις, εκτός από το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες. Προχθές που παίξαμε με την Τρίπολη, αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο Σοφικό που έχει ένα ράντζο ένας επιφανής οπαδός του Πανιωνίου.
Ίσως έψαχναν για κάτι άλλο. Γενικά, όμως, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ήταν μεγάλη ευκαιρία και τιμή για μένα να είμαι προπονητής του Πανιωνίου. Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχεις ένας άνθρωπος είναι η αξιοπρέπεια. Ξέρω 100% τι έχει συμβεί, αλλά δεν θέλω να το δημοσιοποιήσω.
Το μόνο που θέλω να πω είναι καλή επιτυχία στα παιδιά, όπως τα είπαμε στην προπόνηση. Εγώ έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί στην ομάδα. Ο Πανιώνιος είχε την ευτυχία να έχει αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες, οι οποίοι ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία Έλληνες και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τον σύλλογο.
Είμαι χρόνια προπονητής και έχω την ευθιξία να φύγω, όταν έχω ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας. Δύο άνθρωποι λειτουργούν τον Πανιώνιο και τρέχουν την ομάδα από τα... σπίτια τους. Δικαιούμαι να μιλάω για τη συγκεκριμένη ιστορία. Για μένα είναι αχαριστία, όχι επειδή έφυγα, αλλά γιατί όλο αυτό το διάστημα έτρεχαν κάποιοι την ομάδα πραγματικά.
Μέσα σε αυτούς είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου, όπως ο Αντώνης Μανικάς. Θα ήθελα να είναι απέναντί μου ξεκάθαροι. Αυτά που ειπώθηκαν χθες είναι για μικρά παιδιά. Όποιος έχει αντίρρηση, θα βγω και θα τα πω. Μίλησα στους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου και τον αγνό κόσμο του Πανιωνίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα