Ονόματα και λεπτομέρειες για τις συμμορίες τοκογλύφων

20:46 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

Τη δικογραφία της υπόθεση με τις συμμορίες τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει το «Βήμα». Η Αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι μετά την καταγγελία

επιχειρηματίας της πόλης είχε πέσει στα νύχια του κυκλώματος. Ακολούθησε έρευνα και παρακολουθήσεις και πλέον στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 300 άτομα αποτελούσαν τις τέσσερις διασυνδεόμενες εγκληματικές οργανώσεις. Μέσα στους εμπλεκόμενους εμφανίζονται ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, δημοσίων υπαλλήλων

και του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Μίλαν Τζούρτζεβιτς.

Η Δικογραφία

Εγκληματική Οργάνωση Νο1

Η αστυνομία έχει εντοπίσει 12 από τους τουλάχιστον 13 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:

1. Μάρκο Καραμπέρη του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) Παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

2. Δημήτριο Λογοθέτη του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

3. Ελένη Μπουρδά του Γεωργίου και της Καλλιρόης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

4. Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη του Βασιλείου και της Έλλης, ιδιωτικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης

5. Ευστράτιο Κωνσταντινίδη του Κων/νου και της Παναγιώτας, απότακτο αστυνομικό, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

6. Μαρία Γκαλιάνη του Πέτρου και της

Keywords
Αναζητήσεις
υποθεση τοκογλυφιας θεσσαλονικη ονοματα
Τυχαία Θέματα