Οι πιέσεις στους μετόχους ελέω Μελισσανίδη

09:37 10/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχει πρώτο θέμα η εφημερίδα, με τίτλο: "Σεισμός για Τίγρη", γράφοντας επιπλέον: "Τώρα όλοι πρέπει να βοηθήσουν (μέτοχοι, Βιντιάδης και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ), να βάλουν από... κάτι και να ανοίξουν το δρόμο στον Μελισσανίδη. Επαφές από το αυριανό Δ.Σ. με τους μετόχους, τις επόμενες κινήσεις τους, στο ίδιο πολιτισμένο επίπεδο, ετοιμάζουν και οι οπαδοί που επισκέφτηκαν τον Τίγρη.

Έτοιμοι κι άλλοι "συμπαίκτες", που το όνομά τους δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας για να βοηθήσουν τον Μελισσανίδη εφόσον το κάνουν πρώτα οι μέτοχοι. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι εδώ, ενωμένος και θα στηρίξει ακόμα πιο μαζικά την ομάδα, αρχής γενομένης στο ματς με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο. Οι οργανωμένοι άφησαν πίσω τις όποιες διαφωνίες είχαν μεταξύ τους κι έβαλαν την ΑΕΚ πάνω απ' όλα. Ώρα να... μιλήσουν και αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα".

Όσον αφορά το σημερινό ματς στην Κέρκυρα η εφημερίδα έχει τίτλο "Μη σταματάς Δικέφαλε" , συμπληρώνοντας: "Με νίκη σήμερα στην Κέρκυρα η ΑΕΚΑΡΑ αφήνει οριστικά πίσω της τον εφιάλτη και αρχίζει να βλέπει για πρώτη φορά φέτος τη βαθμολογία προς τα πάνω. Σήμερα αποφασίζει ο Λίνεν για τον φορ: προβάδισμα ο Τσίτας, αλλά... παίζει και για Φουρτάδο".

SPORTDAY

Με το ματς στην Κέρκυρα ασχολείται η SD: "Συνέχεια στο αήττητο θέλει να δώσει η ΑΕΚ στην Κέρκυρα, με τον Λίνεν να έχει το δίλημμα Τσίτας ή Φουρτάδο...". Στο θέμα Μελισσανίδη η εφημερίδα γράφει: "Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους μετόχους της ΑΕΚ και όποιον άλλον επιθυμεί να εμπλακεί στα κοινά της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο άλλοτε πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι δεν προτίθεται μόνος του να σηκώσει το βάρος των χρεών του συλλόγου και θα επιστρέψει στη διοίκηση, μόνο αν η μετοχική ομάδα του 2004 καλύψει τις υποχρεώσεις της και εμφανιστούν «συμπαίκτες» στη νέα αυτή προσπάθεια.

Ο γνωστός επιχειρηματίας παρουσιάζεται θετικός και θέλει να δώσει τέλος στην τραγική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Από την πλευρά τους, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να έρθουν σε επαφή με τους Πέτρο Παππά και Βασίλη Σίμο, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον «Τίγρη» και να βρεθεί μία λύση για το καλό της ΠΑΕ.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν επιφανείς επιχειρηματίες και οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθεια του Μελισσανίδη και δεν μπορούσαν από μόνοι τους να βγουν μπροστά".

GOAL

"H ευθύνη πάνω τους", είναι ο τίτλος της εφημερίδας στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ που φυσικά αναφέρεται στους μετόχους: "Ο Μελισσανίδης μίλησε και τώρα το βάρος πέφτει στους μετόχους και στον Βιντιάδη". Xαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του GOAL: "Το πρώτο βήμα έγινε. Η απόλυτη σύμπνοια ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς και η παρουσία τους στο σπίτι και αργότερα στο εστιατόριο όπου βρισκόταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης τάραξαν τα νερά. Επειτα από καιρό στην ΑΕΚ βρίσκονται μπροστά σε ραγδαίες και συνταρακτικές εξελίξεις. Επειτα από καιρό ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε ξανά «παρών».

Εδειξε πως έχει την τρέλα, το πάθος να ασχοληθεί με την ομάδα και να την οδηγήσει εκεί που ονειρεύεται. Ωστόσο, για να μη μείνει μετέωρο αυτό το βήμα, θα πρέπει να καλυφθεί -και μάλιστα άμεσα- η μοναδική βασική προϋπόθεση που έθεσε ο Μελισσανίδης για την επιστροφή του. Να βρει συμπαίκτες, να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και τα ζητήματα της ΑΕΚ από αυτούς που άμεσα ή έμμεσα τα δημιούργησαν. Το μπαλάκι περνά ξεκάθαρα πλέον προς τους μετόχους. Ετσι κι αλλιώς, αυτοί θα ήταν που στο τέλος του μήνα θα έπρεπε να βρουν λύση (εφόσον παρέμενε εκτός παιχνιδιού ο Βιντιάδης). Τώρα έχουν μπροστά μια τεράστια πρόκληση-πρόσκληση. Να βάλουν κι άλλα χρήματα και να γλιτώσουν την υστεροφημία τους, να δουν την ΑΕΚ ξανά όπως την ονειρεύονται και θέλουν.

Ή να αναλάβουν το βάρος της ηθικής και ενδεχομένως ποινικής ευθύνης και να αποδεχθούν πως υπό την ηγεσία τους ο σύλλογος οδηγήθηκε στη διάλυση. Οι μέτοχοι, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φέρεται διατεθειμένος να ρίξει λεφτά στην ΠΑΕ, όπως ο Βιντιάδης, έχουν τώρα τη χρυσή ευκαιρία να βάλουν δίπλα τους έναν παράγοντα με τεράστια πείρα και οικονομική δυναμική.

Οταν ο Μελισσανίδης αναφέρεται σε μετόχους του 2004, επί της ουσίας «φωτογραφίζει» τέσσερα πρόσωπα: τον Πόλυ Χατζηιωάννου, τον Πέτρο Παππά, τον Νίκο Νοτιά και τον Γκίκα Γκούμα. Με αυτούς εκτιμά πως θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι και να βρουν κοινή συνισταμένη για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Με αυτούς πιστεύει πως θα συγκροτούσε ομάδα που για τα δεδομένα της εποχής θα έκανε τη διαφορά. Είναι γεγονός πως με τη στάση τους όλο αυτόν τον καιρό δείχνουν πως δεν έχουν διάθεση να βάλουν άλλα χρήματα. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν.

Η στάση των μετόχων εδώ και καιρό δείχνει διάθεση αποκοπής από την ΑΕΚ. Και κανείς δεν έκανε την... έκπληξη για μεγάλο comeback ενθουσιασμού μετά απ' όσα έγιναν προχθές. Ωστόσο, συνομιλητές του Χατζηιωάννου υποστηρίζουν πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να «ψηθεί» ξανά να διαθέσει χρήματα για την ομάδα. Αλλωστε, παραμένει «αρρωστάκι» μαζί της και είναι φανατικός θεατής των αγώνων της. Ανάλογες σκέψεις υπάρχουν και για τον Παππά, ενώ εκτιμάται πως, αν ανοίξει ο δρόμος, ο Νοτιάς δεν θα προβάλει αντιστάσεις.

Το κάλεσμα του Μελισσανίδη, η ατάκα για τους συμπαίκτες που πρέπει να βάλουν τα λεφτά, ήταν σαφές πως αναφερόταν κύρια προς τους μετόχους, αλλά δεν περιοριζόταν εκεί. Αλλωστε, ο Μελισσανίδης δεν θα είχε πρόβλημα να συζητήσει με οιονδήποτε έχει αποδεδειγμένα οικονομική δυνατότητα και καλή πρόθεση για την ΑΕΚ. Κάτι που μεταφράζεται ως ακόμα μια ευκαιρία -προφανώς η τελευταία- του Δημήτρη Βιντιάδη. Ο υποψήφιος επί μήνες επενδυτής μπορεί να διαθέσει το ποσό που έχει συγκεντρώσει, αλλά δεν αρκεί για να κάνει την τελική του κίνηση (!), να συμμαχήσει με τον Μελισσανίδη και να κάνει τη διαφορά.

Επί του παρόντος, πάντως, ο Βιντιάδης εμφανίστηκε μέσω έγγραφης δήλωσης προς το ΔΣ. Σε αυτήν αναφέρει πως δεν μπορεί να κάνει κίνηση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών όσο δεν υπάρχει ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα για αποπληρωμή των οφειλών της ΠΑΕ σε άνω των 48 δόσεων. Αγνωστο αν με το 48 (που είναι πιθανό νούμερο) θα είναι ικανοποιημένος. Ετσι κι αλλιώς, πάντως, ο Βιντιάδης θα πρέπει άμεσα να δείξει ενώπιον του ΔΣ τη δυναμική που υποστηρίζει πως διαθέτει".

LIVE SPORT

Mελισσανίδης... συνέχεια και στη LIVE SPORT η οποία γράφει: "Πιέσεις σε μετόχους. "Κλειδί" ο Χατζηϊωάννου, αν πει "ναι" ο Μελισσανίδης μπαίνει αμέσως μπροστά!", γράφει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα