«Οι γυναίκες αθλήτριες θέλουν ειδική μεταχείριση»

17:57 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Για τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου βόλεϊ μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.
Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης του Γιώργου Σαμαρά με τους μελλοντικούς δημοσιογράφους του ΚΑΡ:

Για το θέαμα που προσφέρει το βόλεϊ: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει το άθλημα πιο θεαματικό οι κανονισμοί έχουν διαμορφωθεί ανάλογα. Για παράδειγμα ορίζουν πως μπορεί να παιχτεί η μπάλα και με το πόδι, ενώ επιτρέπεται

και το πιαστό στην άμυνα».

Για τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών: «Το μόνο που ενώνει το γυναικείο με το αντρικό βόλεϊ είναι οι κανονισμοί και ο φιλές. Καταρχάς τίθεται θέμα δύναμης, τομέας όπου οι άντρες υπερισχύουν. Το κλειδί για να προπονήσεις όμως μία γυναικεία ομάδα είναι η ψυχολογία. Οι γυναίκες θέλουν μία ειδική μεταχείριση ως προς τον τρόπο που τους συμπεριφέρεσαι. Επίσης, παρατηρούνται διαφορές και στον τρόπο παιχνιδιού, καθώς και στις ταχύτητες της μπάλας».

Για τον αν είναι προτιμότερο να ασχοληθεί ένας άντρας ή μια γυναίκα με την προπονητική του αθλήματος: «Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα ανεξαρτήτως φύλου. Βέβαια, είναι πιο εύκολο να καθιερωθούν οι άντρες προπονητές, καθώς οι γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους θέλουν να κάνουν οικογένεια και δεν μπορούν να περνούν ατελείωτες ώρες στο γήπεδο».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Όλοι οι προπονητές θέλουν να βρίσκονται σε μία ομάδα. Το θέμα όμως είναι έχεις υψηλούς στόχους. Δε θα πήγαινα σε μία ομάδα που πέφτει. Στην καριέρα μου έχω πάρει Κύπελλο και έχω φτιάξει την ΑΕΚ. Χρειάζομαι ένα ανάλογο ερέθισμα για να αναλάβω μία ομάδα».

Για τους λόγους που το εθνικό επίπεδο στο γυναικείο βόλεϊ έχει μείνει σε χαμηλά επίπεδα: «Τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο τρόπος που λειτουργεί το σχολείο. Πλέον ο χρόνος άθλησης των παιδιών έχει μικρύνει αισθητά. Σε αυτό συμβάλλουν και οι γονείς, οι οποίοι προτιμούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τις σπουδές παρά να παίξουν στην Εθνική. Εκτός από αυτό όμως, φταίνε και οι παράγοντες, τους οποίους τους νοιάζει να επιβιώνουν οι σύλλογοι μέσω συνδρομών ή να πάρουν ένα πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει ένας προγραμματισμός και χωρίς να προωθούν ανάλογα τα ταλέντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα