«Οι εταίροι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

09:42 24/5/2012 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ξεκαθάρισε πως επιθυμία των ευρωπαίων εταίρων είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σε δηλώσεις του ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός τόνισε: "Οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη ωστόσο πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Όλοι μου τόνισαν ότι έχουν την πρόθεση να παρέχουν την βοήθεια τους προς την κατεύθυνση η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη".
Για την σημασία που έχει για την Ελλάδα η εφαρμογή μέτρων ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος τόνισε: "Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν τα μέτρα ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας".
Όσον αφορά στα σενάρια για προσέγγιση του από Ευρωπαίους εταίρους στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής προκειμένου να του τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση.
Ερωτηθείς αν υπέπεσε στην αντίληψή του ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ προετοιμάζουν σχέδια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που θα είχε ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Π. Πικραμμένος απάντησε αρνητικά, λέγοντας μάλιστα ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έκρυψε την έκπληξή της και τη δυσφορία της για αυτά τα σενάρια.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι από γερμανικής πλευράς δεν ετέθη ζήτημα διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όπως δήλωσε και προ ημερών, το θέμα αυτό έχει κλείσει. Συμπλήρωσε ακόμη ότι είναι φυσικό οι εταίροι της Ελλάδας να δείχνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα, αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση παρέμβασης.
Σε ό,τι αφορά τα ευρωομόλογα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η έκδοσή τους δεν αναμένεται για το εγγύς μέλλον και ότι θα πρέπει να παρέλθει κάποιο διάστημα μέχρις ότου η ιδέα αυτή ωριμάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα