Ο 4χρονος Σύρος δεν περιπλανιόταν τελικά μόνος του στην έρημο (ΦΩΤΟ)

21:35 18/2/2014 - Πηγή: AEK365

Δεν ήταν τελείως αληθινή τελικά η ιστορία πίσω από την φωτογραφία του τετράχρονου Σύρου, ο οποίος μπορεί να βρισκόταν στην έρημο στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας, ωστόσο δεν ήταν μόνος του, αλλά μαζί με κομβόι προσφύγων.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο Twitter του ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιορδανία, Άντριου Χάρπερ, αναφέροντας ότι ο 4χρονος Μάρβαν είχε χωριστεί από τους γονείς του.

Ωστόσο, πιο μετά μια δεύτερη φωτογραφία, η οποία

αναρτήθηκε και πάλι από μέλος του ΟΗΕ, δείχνει ότι ο μικρός έχει αποκοπεί από μια ομάδα προσφύγων που είναι λίγο πιο μπροστά και προσπαθεί να τους φτάσει. Ο Χάρπερ διευκρίνισε στη συνέχεια ότι ο μικρός ήταν μαζί με τη μαμά του.

Η φωτογραφία συγκίνησε πλήθος χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια πολλοί είδαν με σκεπτικισμό την κίνηση του μέλους του ΟΗΕ. Το θέμα πάντως είναι η τραγωδία των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι αναγκάζονται μα ξεριζωθούν από την πατρίδα τους, είτε μόνοι είτε πολύ μαζί εξαιτίας ενός πολέμου εξουσίας. Είτε είναι μόνος του είτε με παρέα παραμένει πρόσφυγας. Το βάρος πέφτει πιο πολύ στα παιδιά, ο αριθμός των οποίων που έχουν αναγκαστεί να φύγει απ'τη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα