Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Γκίνης

12:52 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αποφασίστηκε πως νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα είναι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.
Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης ήταν, μέχρι πρότινος, διοικητής Πρώτης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και θα πάρει την θέση του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιάζια που χθες υπέβαλε την παραίτηση του.
Ο αντιστράτηγος Ζιάζιας προχώρησε

σε αυτή την κίνηση επικαλούμενος παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς ενόψει των κρίσεων στο στράτευμα.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε ούτε ετέθη από κανέναν θέμα επιστροφής αποστράτων στις 'Ενοπλες Δυνάμεις.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για κομματικές διώξεις και έκανε λόγο για πρακτικές άλλων εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα