Η Βόρεια Κορέα ζήτησε πρώτη φορά συγγνώμη!

18:52 18/5/2014 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά στα χρονιά η ηγεσία της Βόρειας Κορέας ζήτησε συγγνώμη για δυστύχημα που συνέβη σε μια υπό κατασκευή πολυκατοικία στην Πιονγιάνγκ, η οποία κατέρρευσε.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βορείου Κορέας έκαναν λόγο για ένα «απίστευτο» δυστύχημα που άφησε πίσω του αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ εκφράζουν «τη βαθιά θλίψη και τη συγγνώμη τους», ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Πιονγκτσόν της πρωτεύουσας της Βορείου Κορέας την Τρίτη.

«Η κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών δεν έγινε σωστά και οι αξιωματούχοι που την επέβλεψαν και την έλεγξαν με ανεύθυνο τρόπο» σημείωνε η ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την κατάρρευση της πολυκατοικίας υπάρχουν θύματα, όμως το πρακτορείο δεν έδωσε πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών ούτε για τα αίτια της κατάρρευσης. Επεσήμανε εξάλλου ότι η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων ολοκληρώθηκε.

Αξιωματούχος από το υπουργείο Ένωσης της Νοτίου Κορέας επιβεβαίωσε ότι ένα 23ώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη, αν και δεν διευκρίνισε από πού έχει λάβει τις πληροφορίες αυτές. Το κτίριο φέρεται να διέθετε διαμερίσματα για 92 νοικοκυριά ή οικογένειες και πρόσθεσε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Βόρειο Κορέα οι ένοικοι να μετακομίζουν στα νέα κτίρια προτού αυτά ολοκληρωθούν.

«Οι νεκροί πρέπει να είναι εκατοντάδες, αν υποθέσουμε ότι κάθε οικογένεια έχει κατά μέσο όρο τέσσερα μέλη» υπογράμμισε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν «έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης» μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας στο KCNA.

Keywords
Τυχαία Θέματα