Η νέα Λα Μασία είναι εδώ

20:45 21/10/2011 - Πηγή: AEK365

Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα είναι στην ουσία η πιο πολύτιμη περιουσία της. Η Λα Μασία είναι ένα χρυσωρυχείο, από το οποίο κατά καιρούς έχουν βγει παίκτες παγκόσμιου κλάσεως. Ο Ισάακ Κουένσα έγινε 0 20ος παίκτης από τα φυτώρια της Μπάρτσα που παίζει στην πρώτη ομάδα από το 2008 και αυτό αποδεικνύει τη δουλεία που γίνεται στη Βαρκελώνη.
Τι θα ήταν ωστόσο η Λα Μασία χωρίς τον Οριόλ Τορτ, του οποίου το όνομα πήραν και οι νέες εγκαταστάσεις της ομάδας;
Ο Οριόλ Τορτ ξόδεψε τη μισή του ζωή στην Μπαρτσελόνα (πάνω από 40 χρόνια) και το όνομα του συνδυάστηκε με την ανάπτυξη και τη διαχείριση της Λα Μασία. Ο Τροτ ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στην ακαδημία το 1979, όταν και ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Γιόσεπ Λουίς Νούνιεθ τις εγκαινίασε μετά και από προτροπή του Κρόιφ.
Από τα χέρια του πέρασε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως και πολλοί άλλοι μεγάλοι παίκτες, με την κόρη του Μάρτα, να δηλώνει: «Ήταν προπονητής στις ακαδημίες και αργότερα ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στη Λα Μασία. Η δουλειά του δεν αναγνωρίστηκε, όχι μέχρι τα αγόρια να μεγαλώσουν και να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Ήταν στο παρασκήνιο. Είναι κρίμα που δεν είναι εδώ να δει όλο αυτό».

Keywords