Η Αγγλία «μποϊκοτάρει» το EURO

08:06 8/6/2012 - Πηγή: AEK365

Οι συνθήκες κράτησης στην φυλακή της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιουλία Τιμοσένκο, οδήγησε την αγγλική κυβέρνηση στην απόφαση να μην στείλει κανέναν πολιτικό εκπρόσωπο στα γήπεδα της Ουκρανίας για τα παιχνίδια του EURO 2012 όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωση του το "Foreign Office" αναφέρει: "Η κυβέρνηση της Αγγλίας υποστηρίζει πλήρως την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο EURO 2012.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα απόλυτα επιτυχημένο τουρνουά για την ομάδα μας, αλλά και για τους ανθρώπους της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν θα παραστεί στην φάση των ομίλων, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται το ενδεχόμενο να δώσουν το παρών στα τελευταία στάδια της διοργάνωσης".
Η Τιμοσένκο βρίσκεται στην φυλακή εκτίοντας ποινή φυλάκισης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας με την δίκη της να μην γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και την Αγγλία να κάνει λόγο για "επιλεκτική δικαιοσύνη". Τον δρόμο του μποϊκοτάζ στο EURO 2012 έχουν ακολουθήσει και η Γερμανία αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο όπως και η επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, η Βίβιαν Ρέντινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα