Γκερέκου: Ένιωσα ότι δεν έχω κόμμα, δεν έχω παράταξη (VIDEO)

22:19 9/1/2015 - Πηγή: AEK365

Η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν της ΝΔ, Άντζελα Γκερέκου, μίλησε για την απόφασή της να συστρατευτεί πλέον με τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντάς την στην σύγκρουση

«Παπανδρεϊκών - Βενιζελικών».

Ειδικότερα η κ. Γκερέκου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημείωσε πως επρόκειτο για μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά όπως τόνισε δημιουργήθηκε η επιτακτική ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε την ενότητα που θα μας έδινε τη δυνατότητα να παλέψουμε» σημείωσε αναφερόμενη στη ίδρυση του νέου κόμματος από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Αισθάνθηκα ότι δεν έχω κόμμα, δεν έχω παράταξη», τόνισε.

Η ίδια έκανε λόγο για αποτυχία όλων των προσπαθειών που έγιναν για να μεταπειστεί ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και για συγκρούσεις μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών.

Η κ. Γκερέκου υποστήριξε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και με ένα κόμμα που έχει διαλυθεί δεν θα μπορούσε να προσφέρει στο νησί της και στον τόπο.

«Δημιουργήθηκε μια επιτακτική ανάγκη να αναλάβω την δική μου ευθύνη απέναντι στον τόπο μου. Αλλιώς θα έπρεπε να γίνω ο διαιτητής ενός εμφυλίου που δημιουργήθηκε και στο νησί μου πάρα πολύ έντονα μεταξύ παπανδρεικών και βενιζελικών».

«Μου έγινε η πρόταση από τον κ. Σαμαρά σε μια στιγμή που τα πράγματα ήταν όπως ήταν» δήλωσε η κ. Άντζελα Γκερέκου. «Ο κ. Σαμαράς δεν μου ζήτησε να σκίσω και να κάψω στην πυρά την πολιτική μου προσωπικότητα και την ιδεολογία μου . Αντίθετα θεωρώ ότι με αυτό το κάλεσμα, είναι σαν να λέει, και το είπε, κάνω διεύρυνση, ανοίγω τα στεγανά», ανέφερε.

Από την άλλη σε ερώτηση για την αλλαγή κομματικής σημαίας και τι αντίκτυπο αυτό θα έχει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα τη στήριζαν είπε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τις αντιδράσεις. Είναι μια αντίδραση . Πολύ έντονη αλλά ίσως και να είναι δικαιολογημένη κάτω από την πίεση και τις συνθήκες.

»Είναι υποκρισία να μιλάμε για μεταπήδηση όταν συγκυβερνούμε δυόμιση χρόνια με τη Ν.Δ.» και υπογράμμισε πως τώρα το ζητούμενο είναι να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ.

Αναφερόμενη στη δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Η προσπάθεια να μεταπειστεί έγινε από πάρα πολλούς . Η δική μου άποψη ήταν ότι πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας έστω και με τα μικρά αυτά κομμάτια αλλά ενωμένοι και μετά να γίνει ένα συνέδριο, γενναίο τολμηρό, εφ' όλης της ύλης. Αυτό δεν έγινε».

Keywords
Τυχαία Θέματα