Αποκαλύφθηκε το DNA του «εξωγήινου» της Ατακάμα

19:33 24/4/2013 - Πηγή: AEK365

Πολλές ήταν οι εικασίες για τον μικροσκοπικό «εξωγήινο» που είχε βρεθεί πριν από 10 χρόνια στην έρημο της Ατακάμα.

Το συγκεκριμένο ανθρωποειδές ήταν το βασικό θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ, όπως είχαμε αναφέρει, του «Sirius». Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ντοκιμαντέρ, ύστερα από τεστ DNA αποκαλύφθηκε ότι το πλάσμα αυτό είναι ανθρώπινο!

Το «ανθρωποειδές της Ατακάμα», μήκους 15 εκατοστών, ανακαλύφθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2003 από τον Όσκαρ Μουνιόθ, ο οποίος έψαχνε για αντικείμενα ιστορικής αξίας στην πόλη-φάντασμα Λα Νόρια, στην έρημο της Ατακάμα. Ο Μουνιόθ είχε βρει το σκελετό δίπλα σε μια εκκλησία, τυλιγμένο σε ένα λευκό ύφασμα.

Από τότε πολλές ήταν οι θεωρίες σχετικά με την προέλευση αυτού του πλάσματος με τις επικρατέστερες, να υποστηρίζουν ότι τα οστά ανήκαν είτε σε εξωγήινο, είτε σε μαϊμού, είτε επρόκειτο για αποβολή εμβρύου.

Όταν ανακοινώθηκε το ντοκιμαντέρ που θα διερευνούσε την προέλευση του υπήρξε ενθουσιασμός από τους λάτρεις των εξωγήινων που περίμεναν να αποκαλυφθεί η «αλήθεια».

Ωστόσο οι Αμερικανοί επιστήμονες που εξέτασαν δείγμα DNA από τον σκελετό του μάλλον τους απογοήτευσαν καθώς συμπέραναν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για άνθρωπο, που γεννήθηκε πρόωρα και έζησε για 6 με 8 χρόνια.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για μαϊμού. Είναι άνθρωπος. Και έζησε 6 με 8 χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Στανφορντ, Γκάρι Νόλαν.

«Είναι προφανές ότι ανέπνεε και έτρωγε κανονικά, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό το μέγεθός του όταν γεννήθηκε. Το DNA μας λέει την ιστορία του και έχουμε τις τεχνικές για να διαπιστώσουμε ότι πράγματι πρόκειται για άνθρωπο», τόνισε.

Πάντως το ντοκιμαντέρ δεν επαναπαύεται και καλύπτει και άλλες πλευρές αναφερόμενο σε απόρρητα έγγραφα σχετικά με εξωγήινους, στη δυνατότητα ταξιδιού από άλλους πλανήτες προς τη Γη. Στο ντοκιμαντέρ, αναλύεται η πιθανή χρήση των τεχνολογιών ενέργειας σε αυτά τα ταξίδια.

Το «Sirius» έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες την ημέρα της Γης και προβάλλεται στο διαδίκτυο και σε κινηματογράφους από τις 22 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα