Βεργίνης: «Να αγγίξουμε την τελειότητα»

Το τέλειο παιχνίδι θα πρέπει να κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άρης, εφόσον θέλει να τον κερδίσει, σύμφωνα με το Δημήτρη Βεργίνη.

Ο 24χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στο Libero 107,4, δεσμεύθηκε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για τη νίκη κι ελπίζει ο κόσμος να κατακλύσει το Αλεξάνδρειο, προκειμένου να τους «σπρώξει» στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον αγώνα με

το Περιστέρι: «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πολύ σοβαρή ομάδα που έχει ένα σοβαρό προπονητή και παίζει ισορροπημένο μπάσκετ. Μπορεί να είχε ελλείψεις στο ρόστερ, αλλά έπαιξε πολύ καλά, έπαιξε επιθετικό μπάσκετ, ενώ εμείς δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και παίξαμε άσχημα σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα. Τελικά, μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως το Περιστέρι χρησιμοποίησε ζώνη στην άμυνά του: «Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και να προσπαθούμε πολύ σε κάθε αγώνα. Χθες (11/01) ο κ. Πεδουλάκης χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα και έπαιξε ζώνη, αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Έχουμε πρόβλημα απέναντι σε ζώνη, φάνηκε και στα προηγούμενα παιχνίδια και για αυτό ίσως μας έπαιξε έτσι το Περιστέρι. Οφείλουμε, όμως, να μάθουμε να αντιδρούμε καλύτερα, γιατί όπως φαίνεται θα την ξαναβρούμε μπροστά μας και στη συνέχεια. Δεν είναι, πάντως, τόσο δύσκολο να διασπάσεις μια ζώνη, υπάρχουν πολλοί τρόποι και θα δουλέψουμε ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα πολύ καλύτερα».

Για την έως τώρα πορεία του Άρη: «Εάν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι από την αρχή θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση τώρα. Έχουμε μπροστά μας το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι και να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε έως τώρα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στα τελευταία λεπτά, αλλά πρέπει να μάθουμε να τα κερδίζουμε, για να πάμε καλύτερα. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η συγκέντρωση όλης της ομάδας στη διάρκεια των αγώνων».

Για το επικείμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, καθώς ήμουν δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και αυτό το διάστημα έμαθα πολλά, κέρδισα πολλά ως παίκτης, ενώ έκανα και μερικές πολύ καλές φιλίες. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά εμείς θα μπούμε για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Πιστεύω ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομάδας, αλλά έχει δυσκολίες και δεν έρχονται πολλοί στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την ομάδα και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Εμείς θα παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και θέλουμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να είναι πλάι μας».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο Ομπράντοβιτς τα παιχνίδια με τον Άρη: «Σέβεται πολύ τον Άρη και ξέρει ότι είναι ομάδα με βαριά φανέλα. Εμείς για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αγγίξουμε την τελειότητα στην απόδοσή μας. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα