Ναδάλ: «Δεν νιώθω ψύχωση για κανέναν άλλον παίκτη»

15:27 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ράφαελ Ναδάλ είχε κέφι για απαντήσεις εκτός κορτ στο Indian Wells σε θέματα που αφορούν τους μεγαλους αντιπάλους του Τζόκοβιτς και Φέντερερ.

Μετά από 7 χαμένους τελικούς απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς παρά το 16-14 στο συνολικό, ο Ισπανός είπε: «Πάντα λέω το ίδιο. Θέλω να βελτιώνομαι συνέχεια για μένα. Δεν θέλω να βελτιωθώ για να κερδίσω τον Νόβακ ή τον Ρότζερ ή οποιονδήποτε. Βάζω τα δυνατά μου κάθε μέρα για να βελτιώσω το επίπεδο του τένις μου, για να είμαι καλύτερος τενίστας χρόνο με το χρόνο. Αν αυτό είναι αρκετό για να κερδίσω το Νόβακ, θα είναι φανταστικό.

Θα συνεχίσω να δουλεύω. Όταν ξυπνάω κάθε πρωί και πηγαίνω για προπόνηση, δεν σκέφτομαι τον Νόβακ. Σκέφτομαι τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσω. Σκέφτομαι τον εαυτό μου. Δεν έχω το πνεύμα της εκδίκησης, δεν νιώθω ψύχωση για κανέναν άλλον παίκτη. Η φιλοσοφία μου είναι να γίνομαι καλύτερος τενίστας κάθε μέρα. Αυτή είναι η ικανοποίησή μου».

Αναφερόμενος στον συγκλονιστικό τελικό του Australian Open είπε: «Δέχομαι τις ήττες πολύ καλά, όπως δέχομαι και τις νίκες. Επέστρεψα σπίτι χαρούμενος για το τουρνουά μου στην Αυστραλία, για τον τρόπο που έπαιξα, με τον τρόπο που αγωνίστηκα σε πολλές στιγμές στον τελικό. Δεν είμαι πολύ χαρούμενος για το 2ο και το 3ο σετ του τελικού, όμως για το υπόλοιπο παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος. Γενικά ήταν ένα πολύ θετικό τουρνουά για μένα»

Τον ενόχησε το σχόλιο του Ρότζερ Φέντερερ για την ατιμώρητη καθυστέρηση του ανάμεσα στους πόντους (επιτρέπεται ως 25'') : «Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά από έξι ώρες αγώνα και μετά από εξαντλητικά ράλι, να ξεκουραζόμαστε μόνο 20 δευτερόλεπτα. Αν ο chair umpire αποφασίσει ότι πρέπει να κάνει παρατήρηση για time violation, τότε κάθε παίκτης πρέπει να το δέχεται. Μου έχουν δώσει πολλά warnings στην καριέρα μου και τα έχω δεχτεί όλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Νόβακ που το κάνει συχνά».

Keywords
Τυχαία Θέματα