Μια απλή απορία, κύριε Ηλία...

Ξέρετε τι μου έχει κάνει εντύπωση φέτος; Ο Γιόνας Καζλάουσκας στην καλύτερη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων ετών επιλέγει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ως άμεσο συνεργάτη του.

Ο Γιούρι Ζντοβτς πήγε στη Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης κι αμέσως προχώρησε στην επιλογή του Στέφανου Δέδα ως άμεσου συνεργάτη του. Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς βρέθηκε στη Λοκομοτίβ Κούμπαν και έχει στο πλευρό του τον Θανάση Παπαχατζή. Ο Ντιρκ Μπάουερμαν, στην Μπάγιερν Μονάχου που επενδύει σημαντικά για

να μπει στο «χάρτη», πήρε στο πλευρό του τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Ξεφεύγω από το γεγονός ότι άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εδώ και 13 χρόνια είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Όπως επίσης το ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε να έχει δίπλα του στον Ολυμπιακό τον Βαγγέλη Αγγέλου, τον οποίο βεβαίως είχε στο πλευρό του στην Ντιναμό Μόσχας. Αλλά, είπαμε... Θα μιλήσουμε για τα φετινά.

Παρεμπιπτόντως ξεχάστε τα... παλιά για τη «γλάστρα» βοηθό προπονητή. Πλέον ο άμεσος συνεργάτης έχει αποκτήσει τη θέση που του αξίζει. Δε βρίσκεται στο πλευρό του head coach ούτε για να ακούει τα... μπινελίκια, ούτε για να διατηρεί ισορροπίες. Οι παλαιότεροι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ... Δεν είναι και δύσκολο!

Για τα προβλήματα που είχε ο Ηλίας Ζούρος -έτσι για να πιάσουμε το θέμα μας- ήμασταν όλοι ενήμεροι. Το είχαμε αναφέρει μάλιστα ότι έχει «μπλέξει» με... τρελό! Όμως, είναι η δεύτερη απομάκρυνση Έλληνα συνεργάτη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το πλευρό του Ζούρου. Πριν από μερικούς μήνες ο Έλληνας τεχνικός δεν εξακολούθησε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κετσελίδη -τον είχε πάρει μαζί του στο Κάουνας όταν προσελήφθη στη Ζαλγκίρις- και κατά μια πληροφορία αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο... πρόεδρος δεν επιθυμούσε (;) ξένο ασίσταντ.

Η αιτία προφανώς ήταν άλλη. Προφανέστατα... Άλλωστε αν ο πρόεδρος δεν επιθυμούσε μη Λιθουανό ασίσταντ, δεν θα επέλεγε ο Ζούρος τον Ηλία Κατζούρη. Εκτός κι αν ο πρώην συνεργάτης του στον Πανελλήνιο είναι Λιθουανός.

Τώρα την... πλήρωσε ο Κατζούρης. Επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες -από τον πρόεδρο Ρομανόφ- για την κακή προετοιμασία της Ζαλγκίρις στο διάστημα που ο Ζούρος είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας. Προφανώς ο πρόεδρος θεώρησε λανθασμένη την επιλογή του προπονητή του. Αλλά στο (μπασκετικό) χωριό μου γνωρίζω ότι ο προπονητής επιλέγει τους συνεργάτες του. Και δεν δέχεται παρεμβάσεις ειδικά σε αυτό το θέμα.

Αυτή είναι η απορία μου...

Keywords
Τυχαία Θέματα