Gay… parade στη «Σκουάντρα Ατζούρα»;

Ροζ σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Εθνική Ιταλίας μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε, ότι είχε σχέση με gay παίκτη που δεν είναι ο μόνος στις τάξεις της εθνικής ομάδας της χώρας.

Για το θέμα πήρε θέση, με άκομψο τρόπο, ο Αντόνιο Κασάνο, ξεσηκώνοντας με τις δηλώσεις του θύελλα διαμαρτυριών από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να ανασκευάσει.

«Στην Εθνική υπάρχουν σίγουρα δυο ομοφυλόφιλοι, ένας bisexual και τρείς μετροσέξουαλ. Οι υπόλοιποι είναι υγιείς», είπε ο Παόνε που εξήγησε ότι την πληροφορία την έχει εκ των έσω.

Πιο… έσω δεν γίνεται, καθώς όπως αποκάλυψε, την πληροφορία αυτή του την έδωσε ένας από τους διεθνείς, με τον οποίο ο δημοσιογράφος είχε συνάψει ερωτική σχέση.

Ο Παόνε ανέφερε πως ο Τσέζαρε Πραντέλι γνωρίζει ποιοι είναι και πρόσθεσε πως οι μετροσέξουαλ της Εθνικής Ιταλίας είναι οι «Τζοβίνκο, Μοντολίβο και Αμπάτε», ενώ φυσικά δεν ανέφερε τα ονόματα των δύο ομοφυλόφιλων και του bisexual.

Οι αποκαλύψεις του, ωστόσο, στάθηκαν αφορμή για την υποβολή μιας ιντριγκαδόρικης ερώτησης προς τον Αντόνιο Κασάνο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι απαντήσεις του Κασάνο ήταν μάλλον άκομψες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από την ομοφυλοφιλική κοινότητα της Ιταλίας.

«Αν υπάρχουν ομοφιλόφυλοι; Ο Πραντέλι μού είχε πει ότι θα με ρωτήσετε κάτι τέτοιο. Αν είναι αδερφές (σ.σ. ήπιος χαρακτηρισμός, ο ίδιος χρησιμοποίησε αργκό γλώσσα), είναι δικό τους πρόβλημα!».

Και σα να μην έφτανε αυτό προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Αν πω ό,τι ακριβώς σκέφτομαι, θα προκληθεί χάος. Ελπίζω να μην υπάρχουν αδερφές στα αποδυτήρια, αλλά αν συμβαίνει, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με εμένα».

Ο Τσέκι Παόνε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κασάνο τόνισε: «Αν θέλει ο Κασάνο μπορούμε να βγούμε οι δυο μας για γεύμα και να του εξηγήσω ότι δεν θα πάθει καμία ζημιά αν στην Εθνική ομάδα υπάρχουν gay παίκτες».

Με τον Κασάνο, όμως, ασχολήθηκε επισταμένα και ο πρόεδρος της Gaynet και εκπρόσωπος των Ιταλών ομοφυλόφιλων, Φράνκο Γκριλίνι: «Έχουμε δηλώσει από καιρό ότι το ποδόσφαιρο είναι μια δεξαμενή αλαζονείας, η οποία στη συνέχεια μεταφράζεται απλά σε ομοφοβία μέσα στο γήπεδο. Φράσεις όπως αυτές του Κασάνο εμπεριέχουν μια μορφή ρατσισμού, την ίδια στιγμή που ο προπονητής Τσέζαρε Πραντέλι έχει καταφερθεί ενάντια σε όλες τις μορφές ρατσισμού. Ο Κασάνο θα πρέπει να ζητήσει το λιγότερο συγνώμη και ίσως ο προπονητής του θα έπρεπε να τον αφήσει στο σπίτι του», τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναρωτήθηκε:

«Αραγε όλη αυτή η ομοφοβία, αυτό το μίσος για τα διαφορετικότητα, κάνει καλό στο άθλημα;».

Μετά, βέβαια, από τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Κασάνο αναγκάστηκε να τα… μαζέψει και να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, λέγοντας πως δεν είναι ομοφοβικός και δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει κανέναν.

«Έχω πραγματικά μετανιώσει για το γεγονός πως οι δηλώσεις μου προκάλεσαν αναστάτωση και διαμαρτυρίες στις τάξεις των ομάδων που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Δεν είμαι σε καμί

Keywords
Τυχαία Θέματα