Ελλάδα 2015: Η μάχη με τα θηρία

Μια αναγεννητική πορεία, η οποία θα συναντήσει στο διάβα της... θηρία και δράκους!

Στο πρώτο μέρος των αστρολογικών εκτιμήσεων για την πορεία της χώρας μας, έθεσα με σαφήνεια το νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με βάση τις ενδείξεις του Ηλιακού τόξου.
Και ως γέφυρα με το δεύτερο μέρος του άρθρου θα κρατήσω την ουσία:
Η Ελλάδα περνά σε άλλο επίπεδο, μπαίνει σε μια νέα εποχή θεραπεύοντας πληγές και σύνδρομα που την κρατούσαν δεμένη χειροπόδαρα

σε μια διαρκή εσωστρέφεια.
Και βέβαια, το μέλλον μιας χώρας, που χειραφετείται από τις παθογένειες της, προδιαγράφεται πολύ καλύτερο από το παρελθόν της.

Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, οι πληγές του εμφυλίου, μόλις έκλεισαν διά παντός. Χρειάστηκαν πάνω από εξήντα χρόνια αλλά επιτέλους έγινε κι αυτό.
Μαζί έκλεισε κι ένας μεγάλος κύκλος πειθήνιας υποτέλειας στα συμφέροντα των «μεγάλων». Όχι πως δεν υπήρξαν στο παρελθόν κάποια σκιρτήματα αντίστασης, όσο όμως ο Έλληνας ήταν προσηλωμένος αποκλειστικά και μόνο στα εθνικά απωθημένα του, όλες αυτές οι προσπάθειες –ακόμη και οι πιο θριαμβευτικές- κατέληγαν σε καταστροφές.

Όμως τώρα πια η Ελλάδα ως ένα κράτος Υδροχόος φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό της και είναι η οικουμενικότητα της που της δίνει τη δύναμη να παλέψει με τα θηρία και να νικήσει. Εντός και εκτός των «τειχών» της. Μια οικουμενικότητα, που στηρίζεται στην διαφορετικότητα, αυτό είναι το «παράδοξο» του Υδροχόου.

Μένοντας στο 2015 μένει να παραθέσω τα πιο «καυτά» σημεία αυτής της περιόδου, όπως επισημαίνονται από τις διελεύσεις των αργών πλανητών, τον ετήσιο χάρτη της Ελλάδος, αλλά και τον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, που δίνει το μέτρο των πολιτικών κι κοινωνικών εξελίξεων για κάτι λιγότερο από ενάμιση χρόνο.

Ξεκινώ από το τελευταίο.
Ο συγκεκριμένος κύκλος άνοιξε στις 10 Δεκεμβρίου του 2014 (ώρα 01:40, στην 18η μοίρα του Τοξότη) και θα κλείσει στις 3 Μαρτίου του 2016. Τότε δίνεται και το στίγμα μιας παρένθεσης στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν στην Ελληνική κοινωνία. Και το γράφω αυτό γιατί τόσο ο τρέχων, όσο και ο μεθεπόμενος συνοδικός κύκλος (ξεκινά στις 6 Ιουνίου του 2017) έχουν για... κορώνα στο κεφάλι τους το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα.
Το ευχάριστο πάντως είναι ότι τόσο ο συνοδικός κύκλος που διανύουμε όσο κι ο επόμενος, χαρακτηρίζονται από μια δραστική συμμετοχή του Δία, κάτι που επιτρέπει πολλές αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον.

Η σύνοδος της 10/12/2014, σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Δία στο Λέοντα και τον 11ο οίκο, προδιαθέτοντας σε μια πολιτική και κοινωνική άνοιξη. Ο δε Δίας ως αστρικός πέφτει ακριβώς επάνω στην Σελήνη (στον Καρκίνο και τον 10ο οίκο), παραπέμποντας με τη σειρά του σε μια εντυπωσιακή ανάταση του λαϊκού αισθήματος, όχι χωρίς λόγο φυσικά. Ήδη βλέπουμε την αλλαγή του κλίματος και τα καλά νέα είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Το ωροσκόπιο αυτής της συνόδου για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, «βγάζει» Ωροσκόπο στην 6η μοίρα του Ζυγού, ενεργοποιώντας τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδος στον Κριό (βρίσκεται ακριβώς απέναντι), κάτι που όπως θα δούμε παρακάτω εναρμονίζεται πλήρως με τον ετήσιο Ωροσκόπο της Ελλάδος για το 2015, που «πέφτει» στην 6η μοίρα του Κριού.
Εδώ έχουμε το πρώτο σημάδι μιας αναγεννητικής πορείας, η οποία βέβαια θα συναντήσει στο διάβα της... θηρία και δράκους! Για τους μη γνωρίζοντες, ο Πλούτωνας συνηθίζει να ενισχύει και να υποστηρίζει κάθε ξεκίνημα από το μηδέν, με την προϋπόθεση να υπάρξει ένα παράλληλο ξεκαθάρισμα κάθε σκοτεινής γωνιάς του παρελθόντος. Κι αν στην αστρολογική φιλολογία εμφανίζεται –και σωστά- ως ο «άρχων» της διαπλοκής, της εγκληματικότητας και της χειραγώγησης από κρυφά κέντρα εξουσίας, παράλληλα έχει και την ιδιότητα του εξολοθρευτή όλων αυτών, αφού βγάζει τη «βρωμιά» στην επιφάνεια και δίνει λύσεις σε ποικίλα μυστήρια. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι έχοντες έναν δυνατό Πλούτωνα στο ωροσκόπιο τους αλλά το βλέπουμε να συμβαίνει συχνά και σε κοινωνικό επίπεδο, όταν σε «ημέρες Πλούτωνα» εξαρθρώνονται κυκλώματα ή συμμορίες και αποκαλύπτονται υπόγειες διαδρομές συμφερόντων.
Όρεξη να 'χουμε λοιπόν και τα... καλύτερα έπονται!

Η Ευρώπη κι εμείς
Ωστόσο η καταλυτική επιρροή της πρόσφατης συνόδου Ήλιου-Δήμητρας φωτογραφίζεται και από τις «κρυφές» όψεις της με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη (σύνοδος) και τον αστρικό Ουρανό στους Ιχθύες (τετράγωνο). Εδώ συναντάμε την καθαυτή ένδειξη μιας ριζικής ανατροπής των δεδομένων, η οποία βέβαια δεν αναφέρεται μόνον στην Ελλάδα. Μάλιστα η δυναμική της «στοχεύει» άμεσα κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως για παράδειγμα τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και λίγο πιο δυτικά το Λονδίνο και την Μαδρίτη. Εκεί προβλέπονται οι μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές, με τα νυν καθεστώτα να δοκιμάζονται σκληρά! Οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται σήμερα από την Λεπέν, τον Φάρανζ και τους Ποδέμος αναμένεται να αυξήσουν την δύναμη τους, επηρεάζοντας καταλυτικά τις εξελίξεις.
Δυστυχώς βέβαια θα υπάρξουν και τρομοκρατικές ενέργειες, όπως είδαμε ήδη να συμβαίνει στο Παρίσι.

Επιπλέον να μην ξεχνάμε ότι οι Βρυξέλλες εκτός από πρωτεύουσα του Βελγίου είναι και η «ανεπίσημη» πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2016 θα έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με την συνοχή της Ε.Ε να κλονίζεται.
Ή αλλάζει ή βουλιάζει...
Εξ άλλου η Γερμανία επεδίωκε εξ αρχής μια ισχυρή Ευρώπη των βορείων και δεν αποκλείεται να ενθαρρύνει και η ίδια τις όποιες διαλυτικές τάσεις.

Κάπου εδώ (ξανα)μπαίνει στο πλάνο κι η Ελλάδα.

Στο ερώτημα αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, η άμεση απάντηση είναι πως όλα είναι ανοιχτά και κάθε εναλλακτική λύση είναι ευπρόσδεκτη.
Ήδη από πέρυσι αναφέρθηκα σε μια πιθανή νομισματική αλλαγή, απόρροια της επιρροής του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Πλούτωνα επάνω στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στον 2ο οίκο των οικονομικών. Αυτή η προοπτική εξακολουθεί βέβαια να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των... διαπραγματεύσεων και θα μπορούσε όντως να ενεργοποιηθεί άμεσα, αν το ιερατείο της Ε.Ε εμμείνει στην σκληρή στάση του. Η εκτίμηση μου πάντως είναι ότι ο πραγματικός «πόλεμος» αναμένεται να ξεσπάσει το καλοκαίρι, αμέσως μετά την Νέα Σελήνη της 15ης Ιουνίου, η οποία είναι... φωτιά και λαύρα!
Μάλιστα, οι ενδείξεις για νέες εκλογές ή δημοψήφισμα το φθινόπωρο, δημιουργούν την αίσθηση ότι «κάτι μεγάλο» θα συμβεί λίγο νωρίτερα (αν με ρωτήσετε για το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας θα σας απαντήσω πως θα γίνει... ότι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας).

Από εκεί και ύστερα, πολλά θα εξαρτηθούν από τις παράλληλες εξελίξεις που θα τρέχουν τόσο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της νεότευκτης Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία της στις 1/1/2015, με τη Ρωσία ως ηγέτιδα δύναμη, την Αρμενία, την Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν ως πρώτα μέλη και το Ισραήλ με την Ινδία να «συνομιλούν» ήδη για την ένταξη τους.

Η δεύτερη θα θελήσει να καρπωθεί τις όποιες απώλειες της πρώτης και είναι βέβαιο ότι ανεξάρτητα από την μελλοντική εξέλιξη της, είναι σε θέση να το πράξει άμεσα, δημιουργώντας καινοφανή δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το είχα γράψει παλαιότερα, το επαναλαμβάνω και τώρα: Ήρθε ο καιρός που το όνειρο της Μόσχας για έξοδο στις θερμές θάλασσες θα γίνει πραγματικότητα, έστω και διά της οικονομικής οδού.
Αυτός είναι και ο λόγος που στο περυσινό μου άρθρο είχα υποστηρίξει την ανάγκη για μια Ελληνική στροφή προς την Ρωσία και βέβαια δεν έχω αλλάξει γνώμη.

Όσο για την Ελλάδα, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλα θα «καταλήξουν» μέσα στην επόμενη χρονιά, μετά τα επόμενα γενέθλια της (3/2/2016) και βέβαια θα επαναλάβω αυτό που ήδη επισήμανα στο πρώτο μέρος του άρθρου: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει τόπος συνάντησης των Αμερικανικών και Ρωσικών συμφερόντων σε ένα πλαίσιο win-win.

Μέχρι να «κλειδώσουν» όλα αυτά, είναι λογικό να υπάρξει μια οικονομική αβεβαιότητα κι εδώ το ενθαρρυντικό είναι ότι η αστρολογική εύνοια του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να «τραβήξει» καθοριστικές έξωθεν βοήθειες και στηρίγματα, καθιστώντας πολύ πιο ήπιους τους όποιους κραδασμούς..
Επιπλέον, με βάση τα δεδομένα του ωροσκόπιου του ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να είναι «ειδικός» στο να βάζει τους όποιους αντιπάλους του να τον «κυνηγούν» επί... ματαίω, αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα και τα νώτα του. Διαθέτει δηλαδή εκ φύσεως ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα, που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και στην Ελλάδα.

Ο ετήσιος χάρτης της Ελλάδος
Εδώ πραγματικά γίνεται της... Αποκάλυψης! Ήδη σημείωσα την σύνοδο του ετήσιου Ωροσκόπου στον Κριό, σε ακριβέστατη σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδος, μια ένδειξη που αναδεικνύει το «τέλος εποχής» στην Ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα και την έλευση μιας νέας αρχής.
Ανάλογο σκηνικό επιφυλάσσεται για την περιβόητη διαπλοκή αλλά και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας.

Επιπλέον, ο φορτωμένος 12ος οίκος (μυστικά, συνομωσίες κλπ), που παράλληλα είναι και ο γενέθλιος 11ος (πολιτικοί φορείς και πολιτικοί, οργανώσεις αλλά και συμμορίες) της Ελλάδος, δείχνει την ανελέητη μάχη που ξεσπά στα παρασκήνια. Μια μάχη μέχρις εσχάτων, όπου θα χρησιμοποιηθούν τα πιο βρώμικα όπλα και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες υπονόμευσης. Όμως αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη... Πρακτικά αναμένεται ένα «μακελειό» για τα ποικίλα άνομα συμφέροντα -τα εγχώρια «θηρία» του τίτλου- που λυμαίνονται για χρόνια τον τόπο, καλυμμένα με τον μανδύα της νομιμότητας.

Ειδικότερα, η παρουσία του Ποσειδώνα στον 12ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον 8ο οίκο των οικονομικών (δάνεια, εξασφαλίσεις, αποζημιώσεις, επενδύσεις) είναι μια φωτογραφία του γνωστού συνθήματος «φέρτε πίσω τα κλεμμένα»!
Από τη μια πλευρά, ο συγκεκριμένος Κρόνος είναι «σφικτός» και δύσκολος σε μια αναπτυξιακή δράση, από την άλλη όμως είναι εξαιρετικά ανοικτός σε ένα οικονομικό συμμάζεμα και το «πάγωμα» των χρεών.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ορθότερη πολιτική για την Ελλάδα απέναντι στους «εταίρους» της -τα «θηρία» του εξωτερικού- είναι σε αυτήν την φάση το πάγωμα του χρέους κι ύστερα έχοντας αυτήν την συμφωνία «στην τσέπη» να... κάνει παιχνίδι κατά όπως την συμφέρει.
Θεωρώ ότι κι ο Αλέξης Τσίπρας αυτό έχει κατά νου.

Άρης-Χείρωνας
Ειδική μνεία απαιτείται για την σύνοδο Άρη-Χείρωνα στους Ιχθύες, η οποία ενισχύεται και από την διέλευση του διελαύνοντα Χείρωνα προς τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον Τοξότη.
Μεταξύ άλλων αυτή η... ομοβροντία παραπέμπει σε μια γενικευμένη αναζωπύρωση των εθνικών θεμάτων (το καμπανάκι κτυπάει ιδιαίτερα για την Κύπρο), όπως επίσης και σε δραστικές ρυθμίσεις σχετικές με την ακίνητη περιουσία, υπάρχουν όμως κι άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές της όψης:

Θετικά
-Ενίσχυση του εθνικού-πατριωτικού συναισθήματος.
-Μια εμφατική αγροτική μεταρρύθμιση.
-Ριζικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, απόδοση καταπατημένων περιοχών.
-Πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ή ιστορικά ευρήματα, ιδιαίτερα όπλων.

Αρνητικά
Βίαιη η αναγκαστική εκκένωση οικισμών. Εδώ δυστυχώς «παίζουν» δυνατά και οι κάθε είδους φυσικές καταστροφές.
-Ακραίες πρακτικές έναντι «ξένων» πληθυσμών. Διωγμοί Ελλήνων του εξωτερικού.
-Καταστροφές σε ιστορικά μνημεία.
-Κίνδυνοι από θαμμένα υλικά ή όπλα.

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι δύο πλανήτες θα έρθουν σε επαφή αρκετές φορές, προσδιορίζοντας αντίστοιχες περιόδους εξωτερίκευσης της δράσης τους. Δεν θέλω όμως να σας κουράσω με ημερομηνίες, όταν έρθει η ώρα θα... τα πούμε. Εσείς απλά μείνετε συντονισμένοι στο astrology.gr

Keywords
ελλαδα, αλέξης τσίπρας, νέα, ιουνίου, συμμετοχή, ωροσκοπιο, αθηνα, επιρροή, ιχθύες, βρυξέλλες, γίγνεσθαι, λύση, καλοκαιρι, εκλογες, δημοψηφισμα 2015, τσιπρας, ρωσία, καιρος, δραση, κυπρος, astrology, κινηση στους δρομους, μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, δυνατα, πλανητες, ρωσία, γερμανια, γνωμη, ινδια, ισραηλ, λονδινο, ονειρο, πλαισιο, σεληνη, υδροχοος, φωτογραφια, ωρα, αγροτικη, αρθρο, ανοιξη, απλα, αρμενια, απωθημενα, βρισκεται, βρυξέλλες, γεφυρα, γινει, γινεται, γίγνεσθαι, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, δειχνει, διδυμο, ευχαριστο, εγινε, ευρω, εκτιμηση, εξελιξη, εξηντα, επιρροή, εποχη, ευνοια, ευρωπη, ιδια, θεος, οικο, καζακσταν, κυκλος, κιργισταν, κρονος, κορωνα, λειτουργια, λύση, λογο, μαδριτη, μοιρα, μηδεν, μνεια, μνημεια, μυστηρια, νωτα, ξεκινημα, οικος, ουσια, παρισι, πλουτωνας, ρυθμισεις, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, στιγμα, τετραγωνο, φυσικα, φθινοπωρο, astrology, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, ιχθύες, κρυφα, οψεις, παιχνιδι, πληγες, τοξοτη, θαλασσες, υλικα, win, ξεκαθαρισμα, ξεκινησε
Αναζητήσεις
ωροσκοπιο ελλαδας
Τυχαία Θέματα