Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 11 έως 15 Οκτωβρίου

«Όποιος επιθυμεί την ειρήνη, ας προετοιμάζεται για πόλεμο»


Ο Άρης στον Τοξότη έχει την φήμη ενός μαχητικού διανοούμενου και συνήθως μαζί του επισυνάπτονται ρήσεις του τύπου «η πένα είναι δυνατότερη από το ξίφος» και άλλα τέτοια ωραία. Εγώ όμως θυμάμαι τον δάσκαλο μου στην Δ΄ Δημοτικού που επέμενε πως «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» , κάτι που ομολογώ έχει καλύτερες πιθανότητες να ψηφιστεί ως κυρίαρχη τάση. Το σωστό επίσης θα ήταν να μνημονεύσουμε και τον Νέρωνα, ο οποίος -διανοούμενος άνθρωπος κι αυτός- δεν

δίστασε να βάλει μπουρλότο στη Ρώμη, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις προδιαγραφές της... εξίσωσης Άρης + Δίας + Πλούτωνας + Τοξότης = Παρανάλωμα!

Ακόμη όμως κι αν μείνουμε στις πιο δημιουργικές εκφάνσεις του δεν θα πρέπει να συγχέουμε την εν δυνάμει ελεγχόμενη επιρροή του σε έναν γενέθλιο χάρτη, με τα όσα κατεβάζει η κούτρα του, όταν περιπλανιέται μέσα στο ζώδιο της επέκτασης, συναντώντας μάλιστα και εχθρούς ή φίλους που μπερδεύονται στα πόδια του και τον «τσιτώνουν».

Πρώτος και καλύτερος ο Ερμής, που ένεκα της έμφυτης περιέργειας του, πάει γυρεύοντας.

«Νευράκια, νευράκια;» του λέει, μη γνωρίζοντας πως η «ασθένεια» του Άρη είναι πιο κολλητική κι από γρίπη. Κι έτσι δεν αργεί κι αυτός να μεταμορφωθεί από έναν ουδέτερο διαμεσολαβητή, σε ένα πεισμωμένο παιδί που δεν εννοεί να φάει ούτε μπουκιά αν δεν το ταΐσει ο Σούπερμαν.

Έως και την Παρασκευή, ο Άρης σχηματίζοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον Ερμή, έχει την πρόθεση να μας μυήσει στην ζωή, έτσι όπως αυτός την βλέπει, ως πεδίο μάχης και ανταγωνισμού δηλαδή, όπου επικρατεί ο καλύτερος. «Ψηλότερα, δυνατότερα, μακρύτερα» προστάζει εξ άλλου και το γνωστό ρητό που συνοδεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες και κινείται απολύτως στο πνεύμα του πλανήτη.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε μια τουλάχιστον μεγάλη επίδοση στον τομέα της αρεσκείας μας. Οι επιχειρηματίες στο επιχειρείν και οι νοικοκυραίοι στο μπάρμπεκιου.

Διάφορα κατορθώματα που έχουν απαθανατιστεί στην λαϊκή μνήμη σε τέτοιες όψεις οφείλουν τη δόξα τους.

«Έφαγε πέντε πιάτα στην καθισιά»

«Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός»

«Τους πήρε παραμάζωμα»

Αλλά και «έφαγε γκολ με το τσουβάλι»...

Τι γίνεται όμως όταν αντί για αθλητές και άθλους έχουμε μπροστά μας έναν αυθάδη οδηγό που παρανομεί και μας μουντζώνει ταυτόχρονα, τον γείτονα που διεκδικεί δυό πιθαμές φράχτη ή τον συνάδελφο στη δουλειά που με μάτι... αστραφτερό απειλεί να μας «φάει» τα πρωτοτόκια στα επιδόματα;



Ο ίδιος ο Άρης αλαλάζει «φωτιά και τσεκούρι», ωστόσο εμείς ως καλοί homo sapiens οφείλουμε να τον εκπολιτίσουμε, ακολουθώντας την γνωστή συνταγή: Μια βόλτα στο τετράγωνο για να «ξεμπουκώσουμε» κι ύστερα τα ξαναλέμε. Γιατί αν πεισμώσουμε και μουλαρώσουμε μπροστά στην πρόκληση, με την δεδομένη καταστρατήγηση του «ου προτρεχέτω η γλώσσα της διανοίας», το μαλλιοτράβηγμα είναι ζήτημα δευτερολέπτων. Μπορούμε επίσης να παρηγορηθούμε ανασύροντας από τη μνήμη μας διάφορες ελπιδοφόρες παροιμ

Keywords
Τυχαία Θέματα