Το πιο ρομαντικό εξοχικό πάνω στη θάλασσα

Μια εξοχική κατοικία στη Νέα Σκωτία είναι το ζωντανό παράδειγμα της φράσης «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Ένα ζευγάρι διακοσμητών από το LA επισκέφθηκε κάποτε το νησί Cape Breton, το οποίο βρίσκεται σε μια απομονωμένη γωνιά της Νέας Σκωτίας, και αμέσως λάτρεψαν την περιοχή και το τοπίο. Έτσι, αποφάσισαν να χτίσουν ένα ρομαντικό, ξύλινο εξοχικό, για αποδράσεις με την οικογένειά τους.

Ο σχεδιασμός αυτού του παράκτιου εξοχικού σπιτιού

βασίστηκε στη χρωματική παλέτα του μπλε, του γκρι και του πράσινου, τα χρώματα δηλαδή της γης και του ουρανού. Η βασική έμπνευση για την αρχιτεκτονική του ήρθε από τους παραδοσιακούς στάβλους της περιοχής, σε συνδυασμό με την απλή, καθαρή Σκανδιναβική αισθητική.

Η γενική ιδέα όλης της κατοικίας, η οποία καταλαμβάνει 250τ.μ., είναι η επαφή της με την ύπαιθρο. Μεγάλα παράθυρα λειτουργούν σαν «κορνίζες» στους τοίχους, με θέα το μαγικό τοπίο που απλώνεται γύρω από το σπίτι, μια περιφερειακή βεράντα τυλίγεται γύρω από το σπίτι σαν άλλο «κατάστρωμα» και στο εσωτερικό, τα πατώματα είναι καλυμμένα από ξύλο σφενδάμου, χρωματισμένο λευκό.

Η ανοιχτή κουζίνα διαθέτει έναν πανέμορφο κεντρικό τραπέζι από ξύλο σημύδας, τριγυρισμένο από σκαμπό από ξύλο σφενδάμου και καλυμμένα με δέρμα. Το σαλόνι πλημμυρίζεται από φως και διαθέτει άπλετο χώρο για τα έπιπλα, καθώς και για το εσωτερικό περβάζι κάτω από τα παράθυρα που χρησιμεύει ως καθιστικό.

Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά σε αυτή τη κατοικία, είναι οι μικρές λεπτομέρειες που έχουν προσθέσει οι διακοσμητές, όπως το χαλί με την απεικόνιση της υποβρύχιας ζωής της περιοχής, το μικρό πουφ σε σχήμα αχινού και το κομοδίνο από ξύλο που βρέθηκε στην παραλία.

Όλο το κτίσμα αποτελείται από δύο ορόφους, δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, κατασκευάστηκε από ξυλεία της περιοχής και ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 μήνες, με συνολικό κόστος 350.000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα