Ο Φώτης Βαλλάτος μας ξεναγεί στο δικό του ιστορικό κέντρο

Ο απολυτός οδηγός του κέντρου από έναν άνθρωπο που το αγαπά και το γνωρίζει όσο λίγοι.

Pairidaeza
Εδώ πίνω τα απογευματινά μου (after office) ποτά- δηλαδή βότκα με δύο πάγους και πέντε σταγόνες ταμπάσκο (σε ξυπνάει στο λεπτό). Είναι ότι πιο κοντά παίζει σε Νεοϋορκέζικο all day cafe-bar παίζει στο Ιστορικό. Μπορείς να έρθεις το μεσημέρι για τσάι (δεν πίνω καφέ), για εκπληκτικό μουσακά και μπρουσκέτες ή το βράδυ για τα επικά κοκτέιλ που φτιάχνει ο Διαμαντής. Τσέκαρε τις Πέμπτες που παίζει μουσική ο "γίγαντας" Σπύρος των Rockin' Bones.
Παρνασσού

3, Πλ. Καρύτση, 210 3210233

Μελίλωτος
Το απόλυτο κόλλημα μου, η εν Αθήναις «μαμά» μου, με ταΐζει σχεδόν καθημερινά στο γραφείο με πιάτα όπως πανσέτα αγριογούρουνου σε μαρμελάδα ντομάτας με ελιά και ρίγανη, λαζάνια Τήνου με βασιλομανίταρα Γρεβενών και μπουκίτσες από βοδινό φιλέτο, αλλά και συγκλονιστικές κοτόσουπες, κρεατόσουπες, φακές και κολασμένες σαλάτες. Είναι ευλογία ότι υπάρχει τέτοιο delivery (αλλά και ένα κανονικότατο μαγαζί πια που μπορείς να κάτσεις και να φας εκεί).
Καλαμιώτου 19, 210 3222458

Τριαντάφυλλος
Ο Τριαντάφυλλος πάει κάθε μέρα στις πέντε το πρωί στην αγορά και ξεδιαλέγει τα καλύτερα λαϊκά ψάρια (έχει καλό "μάτι" και αποφεύγει τις κακοτοπιές της Σενεγάλης, του Μαρόκου και των φρεσκοκατεψυγμένων). Κορυφή για θαλασσινά στο κέντρο (που πια έχει γίνει η επέλαση του σουβλάκι-καλαμάκι). Τρομερή παντρεμένη σαρδέλα και γάβρος, γόνος θραψάλο και ψιλό γαριδάκι αλλά και εκπληκτικά μαυρομάτικα και φάβα. Τιμαί λογικαί. (οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι σύντομα θα μετακομίσει από τη στοά που βρίσκεται τώρα σε μια άλλη ένα τετράγωνο πιο κάτω).
Λέκκα 22 (εντός στοάς), 210 3227298

Ο Μάνος
Σούπερ καλτ ουζερί-λατρευτικός ναός του Στέλιου Καζαντζίδη, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Παντού μεμοραμπίλια του μεγάλου λαϊκού τροβαδούρου και στο τσικάλι της ημέρα δυο φαγητά (χοιρινό κοκκινιστό συνήθως), μια σαλάτα και τρομερές πατάτες τηγανητές. Οι θαμώνες βγαλμένοι από ταινία του Καουρισμάκι και οι τιμές ξεχασμένες στο ΄80.
Λεωχάρους 9 (εντός στοάς)

The box
O κουρέας της οδού Θησέως ή αλλιώς ο ψαλιδοχέρης του Ιστορικού με κουρεύει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια - και εδώ και ενάμιση χρόνο απέκτησε το δικό του μαγαζί στον πιο ωραίο πεζόδρομο της περιοχής. Τα αγόρια πάνε για κουρέματα βγαλμένα από το Mad Men, τα κορίτσια μπαίνουν hipsters και βγαίνουν pin up girls, αλλά για να μην υπερβάλλω ο Δημήτρης σου εκτελεί χειρουργικά ότι κούρεμα θέλεις χωρίς περιττά μπλά μπλά και με μουσική υπόκρουση Kosmos ή Pepper Fm.
Θησέως 7-9, 210 3215553

Κώστας
Τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης - τρώω παραδοσιακά τρία κάθε Παρασκευή. Ο Κώστας που κληρονόμησε την τέχνη από τον "θρυλικό" ομώνυμο παππού του που είχε το σουβλατζίδικο στην Αδριανού διαθέτει την μικρότερη ψησταριά του κόσμου (ρεκόρ Γκίνες) και φτιάχνει σουβλάκι πίτα με γιαούρτι ντομάτα μαϊντανό και καυτερό πιπέρι. Αν πας μετά τη 1 το μεσημέρι δεν έχεις καμία
Keywords
Αναζητήσεις
the box κομμωτηριο, βοχ-θησεωσ
Τυχαία Θέματα