Ευπώλητη και στην Ελλάδα η βιογραφία του Steve Jobs

Είναι best seller σε όλες τις γωνιές της γης, από το Κάνσας μέχρι την πρωτεύουσα της Μογγολίας. Και εδώ, η επίσημη βιογραφία του Steve Jobs, που είναι βασισμένη σε περισσότερες από σαράντα συνεντεύξεις που έδωσε ο ίδιος, αλλά και σε μαρτυρίες ανθρώπων κοντινών του, κυκλοφορεί απ'τις εκδόσεις Ψυχογιός. Οι συνεντεύξεις έχουν παρθεί απ τον  Walter Isaacson και φωτίζουν την προσωπικότητα ενός συναρπαστικού ανθρώπου, ενός οραματιστή, ανήσυχου πνεύματος που έκανε μια τεράστια επανάσταση στους προσωπικούς

υπολογιστές, στα κινούμενα σχέδια, στη μουσική, στην τηλεφωνία, στις ψηφιακές εκδόσεις και στα tablet computing. 

Όλα ξεκίνησαν από μια αχαλίνωτη φαντασία και από τη βεβαιότητα πως όρια στο ανθρώπινο πνεύμα δεν υπάρχουν! Αυτά τα δυο ταίριαξε με την τεχνογνωσία και οικοδόμησε μια εταιρεία-κολοσσό. Οι εκδότες σημειώνουν εμφατικά πως «παρόλο που ο Steve Jobs συνεργάστηκε για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, δε ζήτησε να ελέγξει το περιεχόμενό του – ούτε καν να το διαβάσει προτού εκδοθεί. Δεν έθεσε κανέναν περιορισμό. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους που μίλησαν γι' αυτόν να εκφραστούν ελεύθερα. Και ο ίδιος μιλάει ειλικρινά, ωμά σχεδόν, για συνεργάτες και ανταγωνιστές».

Όπως όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, είχε δικά του εσωτερικά θεριά να πολεμήσει ο Steve Jobs. Δεν ήταν άγιος, δεν ήταν ευχάριστος. Υπήρξε όμως αδιάρρηκτη η προσωπικότητά του με τη δουλειά του, αγωνιστική, ευφάνταστη και ελπιδοφόρα πως όλα είναι δυνατά για ένα πνεύμα που δεν συνθηκολογεί, αλλά παραδέχεται πως η ανθρωπότητα δεν χωράει στο ίδιο το σύμπαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα