Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ
Γιορτάζουμε τα γενέθλια της Coco Chanel και θυμόμαστε όλα όσα μας δίδαξε με το δικό της αψεγάδιαστο στυλ.
Η Coco Chanel θα έκλεινε σαν χθες τα 129 της χρόνια. Η γεννημένη το 1883 Gabrielle Bonheur, άφησε το όνομά της ανεξίτηλο στη μόδα το 20ου αιώνα δημιουργώντας ρούχα άνετα, αλλά και κομψά.
Το κτίριο όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της αγοράστηκε το 1920 από την ίδια τη Chanel και φιλοξενεί ακόμα το κατάστημα, τα εργαστήρια υψηλής ραπτικής όπου 100 μοδίστρες δουλεύουν ακόμα με το χέρι και τα γραφεία του Karl Lagerfeld, ο οποίος σχεδιάζει από το 1983 όλες τις δημιουργίες του οίκου.
Από το άσπρο και μαύρο, τις σειρές με πέρλες στο λαιμό και τα φαρδιά βραχιόλια- χειροπέδες, μέχρι το flapper dress, το μικρό μαύρο φόρεμα και το κλασικό τουίντ ταγέρ που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να αποκτήσει στη γκαρνταρόμπα της, η Chanel έγινε το συνώνυμο όνομα με την κομψότητα και το καλό γούστο.
Η μόδα φεύγει, αλλά το στυλ παραμένει, έλεγε συχνά και δεν είχε άδικο. Το άρωμά που δημιούργησε, Chanel No.5, είναι το πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, ενώ το διπλό C , στο logo του οίκου είναι το πιο αναγνωρισμένο παγκοσμίως.
Εάν θέλετε κι άλλα αποδεικτικά για να αναγνωρίσετε και εσείς με τη σειρά σας το μοναδικό ταλέντο της γυναίκας που σημάδεψε με το στυλ της τη Μόδα, τότε έχουμε και λέμε. Bob χτένισμα, έντονο κόκκινο κραγιόν, κάπνισμα και έντονη προσωπικότητα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της λεπτοκαμωμένης Γαλλίδας που μπορεί να είχε σχέσεις με μερικούς από τους πιο δυνατούς άντρες της εποχής της, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ παραμένοντας εκκεντρική μέχρι το τέλος.
Οι ατάκες της Coco έχουν μείνει αλησμόνητες όπως και το στυλ της. Οι πιο χαρακτηριστικές ήταν οι παρακάτω:
Το πολυκατάστημα Harrods μας παρουσιάζει τα 10 καλύτερα φορέματα του φετινού χειμώνα
Προσοχή: Christian Louboutin μαΐμούδες κυκλοφορούν ανάμεσά μας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ : Οι χιονονιφάδες στο μικροσκόπιο
- Μπες στα... σαλόνια των διασήμων!
- Μπακλαβάς με κρέμα και αμύγδαλα της Ντίνας Νικολάου
- Χορτόπιτα Γυριστή... με τη Ντίνα Νικολάου!
- Ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης!
- Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ
- Άννα Βίσση: Πήγαινε για συναυλία και κατέληξε σε γάμο!
- Ένα «Υστερόγραφο» απ'τον Σεφέρη
- «Γιατί δεν του έριξες στα πόδια; Φονιά!»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Queen.gr
- Τελευταία Νέα Queen.gr
- Coco Chanel: η ιέρεια του στυλ
- Τα λαχανικά που προστατεύουν τους καπνιστές
- Η σκληρή αλήθεια για... το αντρικό μέγεθος!
- JLo- πρίγκιπας Harry ξεφαντώνουν δίπλα στην πισίνα
- Ένα «Υστερόγραφο» απ'τον Σεφέρη
- Cameron Diaz: Πρωταγωνίστρια στο νέο Expendables με μόνο γυναίκες
- Τι κι αν φτάνει τα 40… πηδάει από το σκάφος και μας εντυπωσιάζει!
- Peyton Knight: το νέο αίμα του modeling είναι μόλις 13 ετών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ : Στην παραλία με τον Μπόγρη και χωρίς ρετους
- Τρύφωνας Σαμαράς: Έκανε διακοπές στα Σύβοτα κι έγινε λούης από την Κύπρο!
- Πρίγκιπας Harry-Jennifer Lopez: Σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας
- Κάτια Δανδουλάκη «Με την αλληλεγγύη μπορούμε να ξεφύγουμε από τα δύσκολα»
- ΤΡΟΜΟΣ : Ο πανικός, το ξόρκι και η Ελληνίδα παρουσιάστρια
- Εξετάζει επιδότηση πρώτου και δεύτερου παιδιού η κυβέρνηση
- Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την "απαγωγή" κρατούμενου από το νοσοκομείο Ναυπλίου
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Ο Μπολτ στο The Jonathan Ross Show (video)
- Άρχισαν τα όργανα για την προώθηση του Twilight