6+1 τροφές που θα σας χαρίσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

09:02 6/7/2013 - Πηγή: Queen.gr

Για... επιδερμίδα μωρού, φάτε έξυπνα!

Η εικόνα του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική. Το δέρμα μας χρειάζεται τις σωστές τροφές για να είναι λαμπερό και υγιές. Και ποια δε θέλει δέρμα αψεγάδιαστο και υγιές σα... μωρού; Πέρα από άφθονο νερό που θα πρέπει να πίνετε, θα πρέπει να ενισχύσετε τη διατροφή σας με τις εξής τροφές:


Σολομός: Aποτελεί θαυμάσια τροφή για την καταπολέμηση του άγχου και της κατάθλιψης. Καταφέρνει να μειώνει τις ορμόνες του στρες

στο σώμα σας, οι οποίες οδηγούν σε ακμή. Ο σολομός περιέχει άφθονη ποσότητα βιταμίνης D, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, ο σολομός είναι εξαιρετική τροφή για την καταπολέμηση της ακμής, των ρυτίδων και των φλεγμονών, ενώ η πρωτεΐνη που περιέχει ενισχύει το κολλαγόνο στο δέρμα σας


Σπανάκι: Το σπανάκι είναι μια άριστη πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Ε, σιδήρου, χλωροφύλλης, μαγνησίου, φυτικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης Α. Οι βιταμίνες Α, Ε και C είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το δέρμα σας, λόγω των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων τους. Ενυδατώνουν την επιδερμίδα και ενισχύουν τη φυσική σας λάμψη. Η Χλωροφύλλη, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής.


Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην απόκτηση λαμπερού δέρματος. Το κακάο επίσης χαλαρώνει τις αρτηρίες, αυξάνοντας τη ροή του αίματος που οδηγεί σε υγιή επιδερμίδα.


Πιπεριές: Είναι πλούσιες σε καροτενοειδή που βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων. Στην πραγματικότητα, μία κόκκινη πιπεριά περιέχει πάνω από 100% των ποσών της βιταμίνης C που χρειάζεσαι ανά ημέρα. Επιπλέον, οι πιπεριές αυξάνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα, βοηθώντας το να φαίνεται πιο νεανικό.


Σπόροι Chia, λιναρόσπορος, ηλιόσποροι και σπόροι κολοκύθας είναι όλα super ευεργετικά για το δέρμα σας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής και των ρυτίδων. Η βιταμίνη Ε, που περιέχουν, ενισχύει την υγρασία του δέρματος, το σελήνιο κρατά τις ρυτίδες μακριά, η πρωτεΐνη βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους σας.


Παπάγια: Το βήτα-καροτένιο που περιέχει είναι ένα κορυφαίο αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της ακμής. Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία


Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι ένας αντιιικός παράγοντας που κρατά μακριά μολύνσεις, ακμή, φλεγμονή και ιούς. Το λάδι καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα σας απαλό και χωρίς ρυτίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα