Βloomberg: Πρέπει να φύγουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι για να συνεχιστεί η βοήθεια

Mε πιθανότερο σενάριο την αναβολή για τις τελικές αποφάσεις αναμένεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα στις 6 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, όμως, που πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνητικές θέσεις ενισχύονται ως προς την αποφυγή απολύσεων στο Δημόσιο, ρεπορτάζ του Bloomberg μιλά για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015, σαν προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται, ο προσδιορισμός των θέσεων και η δημιουργία ενός συστήματος που θα οδηγήσει σε υποχρεωτική έξοδο περίπου 150.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015 είναι το λεγόμενο ορόσημο που θα καθορίσει εάν η χώρα θα λάβει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως αν και έχει παρέλθει περισσότερο από μία εβδομάδα συνομιλιών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα.

Στο δημοσίευμα τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως περίπου το μισό των γενικών κρατικών δαπανών στην Ελλάδα πηγαίνει για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Όπως τονίζεται η χώρα είχε την 1η Οκτωβρίου 667.733 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης του ελέγχου της Τρόικας άφηνε, στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την μαραθώνια συνάντηση τριών υπουργών με τους ελεγκτές.

«Υπήρξε πρόοδος αλλά κανένα θέμα δεν έχει κλείσει. Δεν θεωρώ τόσο πιθανό να κλείσουν θέματα στη συνάντηση με του πρωθυπουργού με την Τρόικα» ανέφερε, «ψαλιδίζοντας» έτσι και τις προσδοκίες για τις σημερινές συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια για τις δόσεις. Αγκάθι παραμένει συνεπώς το θέμα της κινητικότητας, οι ρυθμίσεις χρεών σε δόσεις, το «χαράτσι» στα ακίνητα και η μείωση ή κατάργηση παράλογων φόρων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post Βloomberg: Πρέπει να φύγουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι για να συνεχιστεί η βοήθεια appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα