Τροπολογία για να «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις

Τροπολογία για την περαιτέρω διευκόλυνση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο για τα επίπεδα αποθεμάτων πετρελαίου.

Η εν λόγω ρύθμιση δίνει την δυνατότητα τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ, όσο και σε υποψήφιους επενδυτές να ενημερώνονται πλήρως για την οικονομική κατάσταση και τις συμβατικές υποχρεώσεις των υπό αποκρατικοποίηση εταιριών.

Σύμφωνα δε με την αιτιολογική έκθεση το ΤΑΙΠΕΔ διαπίστωσε ότι η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων «μπορεί να διακυβευτεί από την αδυναμία των διοικήσεων των υπό αποκρατικοποίηση νομικών προσώπων να διαθέτουν προς τους υποψήφιους επενδυτές όλες εκείνες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να γίνει ο αναγκαίος έλεγχος και η διαπίστωση του «καλώς έχειν» της εταιρίας».

Γι’ αυτό εξηγείται ότι «με την παρούσα ρύθμιση προβλέπεται η δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να ζητά και η υποχρέωση της διοίκησης των εν λόγω επιχειρήσεων και οργανισμών να παρέχουν σε αυτό ή και σε τρίτο πρόσωπο ή πρόσωπα [που αυτό θα υποδείξει, πληροφορίες που έχει στη ν διάθεσή τους ως προς την εταιρία με σκοπό τον έλεγχο της εταιρείας (due diligence) από τους εγκεκριμένους του Ταμείου επενδυτές.

Ενδεικτικά, καταλαμβάνονται από την ρύθμιση πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία της εταιρίας, την οικονομική της κατάσταση, τις συμβατικές της υποχρεώσεις και δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και πληροφοριών που προστατεύονται ως εμπιστευτικές – απόρρητες βάσει νόμου, κανονιστικής διάταξης, σύμβασης ή πρακτικής».

The post Τροπολογία για να «τρέξουν» οι αποκρατικοποιήσεις appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords