Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς κοντά στην ψήφο αντιευρωπαϊκού κόμματος

Σοβαρούς κλυδωνισμούς φαίνεται ότι δέχονται τα θεμέλια της ευρωζώνης σύμφωνα με έρευνα που θέλει το 26% των Γερμανών να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να ψηφίσει ένα κόμμα με αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Focus, ένας στους τέσσερις Γερμανούς δηλώνει πως θα μπορούσε να επιλέξει ένα κόμμα που θα οδηγούσε

τη χώρα του εκτός της ζώνης του ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας δημοσκοπήσεων ακόμη και αν αυτό το ποσοστό δεν αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα «υπάρχει πιθανότατα δυναμική για ένα νέο κόμμα διαμαρτυρίας».

Ιδιαίτερα ευρωσκεπτικιστές εμφανίζονται οι ψηφοφόροι ηλικίας μεταξύ 40 και 49 ετών. Τέσσερις στους δέκα δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ ενός τέτοιου πολιτικού σχηματισμού. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους όταν φθάσει η ώρα της κάλπης ο αριθμός των ψήφων που θα συγκεντρώσει ένα τέτοιο κόμμα θα εξαρτηθεί και από το πρόγραμμα, την παρουσία του στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων του.

Οι εν δυνάμει ψηφοφόροι ενός Κόμματος με αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας. Έτσι το 17% δηλώνουν ψηφοφόροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και περίπου το ένα τρίτο υποστηρίζει το Κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων, ενώ 15% είναι οπαδοί του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το 27% ανήκει στο στρατόπεδο των Πρασίνων και το 57% τάσσεται υπέρ του αριστερού Κόμματος Ντι Λίνκε.

The post Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς κοντά στην ψήφο αντιευρωπαϊκού κόμματος appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα