Πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ!

Πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ εισηγήθηκαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος...
του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ύστερα από διενέργεια ελέγχων σε έξι βιομηχανίες παρασκευής διατηρούμενων φρούτων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, που διαθέτουν υγρά απόβλητα σε τεχνητό αγωγό της περιοχής, την επονομαζόμενη τάφρο 66.

Αυτό έκανε γνωστό από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή
Ημαθίας της παράταξης "Ανεξάρτητοι Έλληνες", Κ. Γιοβανόπουλου, σχετικά με τον αποστραγγιστικό αγωγό επεξεργασμένων λυμάτων βιομηχανιών των δύο νομών.

Όπως έκανε, επίσης, γνωστό ο κ. Καλαφάτης, η εκπόνηση μελέτης για την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών και υδατικών διαμερισμάτων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η μελέτη, μάλιστα, πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς στα μέσα του φθινοπώρου, έτσι ώστε τα οριστικά σχέδια διαχείρισης να είναι έτοιμα στα μέσα του επόμενου έτους.

Ο υπουργός ανέλυσε, τέλος, τις δράσεις που προωθεί το ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των υδάτινων πόρων, ενώ επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος εντάσσεται σε έναν ευρύ στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου, για την προστασία, αποκατάσταση και αναβάθμιση των υδατικών συστημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα