Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Άτακτη χρεοκοπία εαν δεν υπάρξει τελική συμφωνία

«H διάσωση της κυπριακής οικονομίας και η αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας είναι ο στόχος της δύσκολης αποστολής του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιάνιδης, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι «αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία» και διαβεβαιώνει ότι στη διάρκεια της δύσκολης αποστολής, πολιτική ηγεσία και λαός θα τηρούνται ενήμεροι.

Εξάλλου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη, η οποία, όπως υποστηρίζει «βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σημειώνεται ότι, ο πρόεδρος της Κύπρου αναχώρησε από τη Λάρνακα με αεροσκάφος που έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, στάθμευσε για ανεφοδιασμό στην Αθήνα.

The post Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Άτακτη χρεοκοπία εαν δεν υπάρξει τελική συμφωνία appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα