Γήπεδο χαμηλότερης κατηγορίας στον Βοτανικό

Τη λύση να επανασχεδιαστεί η ανέγερση γηπέδου στον Βοτανικό για χαμηλότερη κατηγορία της UEFA εξετάζουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που τα ταμεία της ΠΑΕ είναι άδεια...
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Goal», ενεργοποιείται όπως όλα δείχνουν και πάλι η ΓΗΠΕΛ, ενώ ήδη έχουν γίνει κάποιες
επαφές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός µε τον δήµο Αθηναίων αλλά και µε τον Ερασιτέχνη, προκειµένου να χαράξουν κοινή γραµµή για την προώθηση του έργου της διπλής ανάπλασης σε Λεωφόρο και Βοτανικό.

«Όπως έχει διαφανεί από τις µέχρι τώρα συζητήσεις, η υλοποίηση του έργου επανέρχεται λόγω οικονομικής αδυναμίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου, στην αρχική πλατφόρμα εκτέλεσής του, µε τον δήμο να αναλαμβάνει ο ίδιος ή να παραχωρεί σε ιδιώτη το πρότζεκτ.

Στοιχηματίστε με τη William Hill και κερδίστε Bonus μέχρι 100€

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι φυσικά να αποδεχθεί ο Παναθηναϊκός να παίζει εκεί, δηλαδή στο γήπεδο στον Βοτανικό, οπότε βασικό µέρος των συζητήσεων θα αναλωθεί στον τρόπο µε τον οποίο θα οργανωθεί το πρότζεκτ ώστε να είναι συμφέρον για τους «πράσινους».

Το κόστος έτσι κι αλλιώς θα είναι μειωμένο σε σχέση µε το αρχικό (ήταν περίπου 100 εκατ. ευρώ) λόγω της κρίσης, αν και υπάρχει η σκέψη να επανασχεδιαστεί το γήπεδο για χαμηλότερη κατηγορία UEFA (είχε σχεδιαστεί για κατηγορία elit και τώρα µπορεί να πέσει στην τρίτη) ώστε να κοστίσει ακόμη λιγότερο (γύρω στα 50-55 εκατ. ευρώ).

Αυτό βέβαια εξυπακούεται ότι θα αποφέρει και λιγότερα έσοδα απ' ό,τι αρχικά είχε προϋπολογιστεί για τη µμεγαλύτερη κατηγορία, αλλά και πάλι θα είναι ικανά να αφήνουν σημαντικό κέρδος για την «πράσινη» ΠΑΕ, αφού θα µειωθεί κατά πολύ και το ετήσιο ενοικιοστάσιο. Όπως κι αν έχει, µέσω των συζητήσεων θα φανεί αν οι διοικούντες την ΠΑΕ θα επιλέξουν τελικά να προχωρήσουν το σχέδιο αυτό ή όχι. Εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν, προς το παρόν...

Σύμφωνα µε όλες τις ενδείξεις, αυτό που έχει ξεκαθαρίσει, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει απόφαση να προχωρήσουν σε κοινή γραμμή δήμος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, είναι ότι δεν θα υπάρχει ο «µπαµπούλας» της κατεδάφισης της Λεωφόρου.

Αυτό δηλαδή που κάποιοι εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα... αποχής.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει καταλάβει ότι για να ανέβει επίπεδο ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει το δικό του γήπεδο. Γι' αυτό και ασχολήθηκε µε το πρότζεκτ του Βοτανικού, παρότι είχε άλλα «καυτά» θέµατα που έπρεπε να κλείσει το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα