Φαντάσματα ισχυρίζονται ότι βλέπουν οι Ιάπωνες που επέζησαν από το τσουνάμι

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία και ήδη αρκετοί επιζήσαντες υποστηρίζουν ότι βλέπουν φαντάσματα στα συντρίμμια καταστημάτων και σουπερμάρκετ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν σε… εξορκιστές!

Ανέκαθεν η Ιαπωνική κουλτούρα, πλούσια σε ιστορίες φαντασμάτων, δυσκολευόταν να αποδεχθεί την ύπαρξη ψυχικών προβλημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα τραυματικά σοκ

κι έτσι οι Ιάπωνες συνηθίζουν να αποδίδουν τις φοβίες τους σε μεταφυσικά φαινόμενα.

Ιστορίες για φαντάσματα σε συντρίμμια κτιρίων που καταστράφηκαν από το σεισμό, οργιάζουν προσπαθώντας να καλύψουν αυτό που οι ψυχίατροι αποκαλούν Μετατραυματική Αγχώδης Διαταραχή (PTSD), η ύπαρξη της οποίας είναι απόλυτα φυσιολογική μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011, από τον οποίο σκοτώθηκαν σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

«Οι χώροι όπου οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι βλέπουν φαντάσματα είναι κυρίως οι περιοχές εκείνες οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από το τσουνάμι» εξηγεί ο Κέιζο Χάρα, ψυχίατρος στην πόλη Ισινομάκι, μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές από το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό.

«Θεωρούμε ότι φαινόμενα όπως η θέαση φαντασμάτων είναι ίσως μία ψυχική προβολή του τρόμου και των ανησυχιών που συνδέονται με αυτές τις τοποθεσίες»

Η Μετατραυματική διαταραχή δεν εμφανίζεται πάντα αμέσως και όπως εξηγεί ο Χάρα είναι πιθανό η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μελλοντικό κύμα μαζικού άγχους: «Θα χρειαστεί χρόνος να εμφανιστεί το PTSD σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα και για αυτούς τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά τον σεισμό» εξηγεί.

Τα περιστατικά «φαντασμάτων» ωστόσο δεν έχουν τελειωμό και οι σουρεαλιστικές ιστορίες οργιάζουν καθημερινά:

Οι οδηγοί ταξί λένε ότι αποφεύγουν τις περισσότερο πληγείσες περιοχές από τον φόβο μήπως παραλάβουν επιβάτες φαντάσματα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η ιστορία του Σινίτσι Γιαμάντα.

Ο Σινίτσι Γιαμάντα επέζησε από το τσουνάμι και διέσωσε από τα συντρίμμια δύο βουδιστικά αγάλματα, όμως όταν τα πήρε μαζί του στο κατάλυμα όπου διέμενε προσωρινά, ισχυρίζεται ότι άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, όπως το γεγονός ότι ξαφνικά αρρώστησαν τα δύο του παιδιά και ένα ανεξήγητο ψύχος ακολουθούσε την οικογένεια μέσα στο σπίτι. (σσ. Στους Ιαπωνικούς θρύλους το ψύχος υποδηλώνει την ύπαρξη πνευμάτων) «Κάποιες φορές όταν ήμουν ξαπλωμένος, ένιωσα κάτι να περπατάει δίπλα μου, να πατάει το στήθος μου» δήλωσε ο ίδιος στο Ρόιτερς

Ωστόσο τα παράξενα φαινόμενα σταμάτησαν, όταν τοποθέτησε τα δύο βουδιστικά αγάλματα σε ναό και προσευχήθηκε. Εξακολουθεί βέβαια να θεωρεί ότι τα αγάλματα είναι στοιχειωμένα, αλλά τώρα πιστεύει ότι το πνεύμα τους ησύχασε.

Φυσικά από κάτι τέτοια φαινόμενα πλουτίζουν διάφοροι επιτήδειοι, όπως η 56χρονη Κάνσο Αϊζάουα η οποία δηλώνει ειδική στους εξορκισμούς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σπίτι της δήλωσε ότι έχει δει πολλά φαντάσματα.: «Υπάρχουν ακέφαλα φαντάσματα και κάποια που τους λείπουν τα χέρια ή τα πόδια. Άλλα είναι εντελώς κομμένα στη μέση. Οι άνθρωποι σκοτώθηκαν με τόσους διαφορετικούς τρόπο υς από τον σεισμό και το τσουνάμι κι έμειναν έτσι. Επομένως, μας βαραίνει πολύ, τους βλέπουμε όπως ήταν όταν πέθαναν»

«Στην αρχή, ο κόσμος ερχόταν εδώ ζητώντας να βρει τα πτώματα συγγενών του. Στη συνέχεια, ήθελαν να μάθουν ακριβώς πώς πέθαναν οι δικοί τους κι αν το πνεύμα τους ησύχασε, ενώ μου ζητούν να τους μεταφέρω μηνύματα»

The post Φαντάσματα ισχυρίζονται ότι βλέπουν οι Ιάπωνες που επέζησαν από το τσουνάμι appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα