Ελληνική Εβδομάδα Μόδας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους χώρους της Τεχνόπολις στο Γκάζι για να παρακολουθήσει τις επιδείξεις παλιών και αγαπημένων αλλά και νέων σχεδιαστών.

Εμπνευσμένη από τις κρύες και χιονισμένες χειμωνιάτικες νύχτες, η Nikos-Takis Haute Couture παρουσίασε τη συλλογή "Λευκές Νύχτες" για τον Χειμώνα 2012 η οποία ήταν και η...
εναρκτήρια επίδειξη, με δημιουργίες Prt-a-Porter Deluxe και Haute Couture.

Γυναικεία ταγιέρ και κοστούμια σε στενές γραμμές σε λευκό, ιβουάρ, λευκό του πάγου και nude, συνοδεύονταν από οικολογικές γούνινες ετόλ και κάπες.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ οι
σχεδιαστές Χάρης Τσιάρας και Ηλίας Σπαντιδέας που από το 1996 έχουν αναλάβει τα ηνία του οίκου, πρόκειται για μία μοναδική συλλογή με μοντέρνα στοιχεία. «Θέλαμε να δώσουμε μία ξεχωριστή νότα στη χειμερινή μας κολεξιόν γι αυτό και αποφασίσαμε να βασιστούμε στο άσπρο. Τη συλλογή χαρακτηρίζουν λιτές γραμμές και η πολυτέλεια που αρμόζει στον οίκο».

Αναφερόμενοι στις νέες δυνάμεις του χώρου της μόδας, οι σχεδιαστές τόνισαν πως είναι σημαντικό να υπάρχουν νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί, ώστε να συνεχίσουν το έργο των παλιών και ν' ανταγωνιστούν και ξένους».

Τη συλλογή συμπλήρωσαν ξεχωριστές ανδρικές δημιουργίες και ολομέταξα νυφικά, κεντημένα στο χέρι με κρύσταλλα, πέρλες και άλλους ημιπολύτιμους λίθους.

Δημιουργίες επηρεασμένες από τις Τζέιν Μπίρκιν, Μάριαν Φέιθφουλ, Μπιάνκα Τζάγκερ αλλά και γενικότερα από διάσημες γυναίκες ηθοποιούς του '60 και του '70, που τις χαρακτήριζε μια δυναμική θηλυκότητα και για τις οποίες έχουν γραφτεί σπουδαία τραγούδια, παρουσίασε στην κολεξιόν της για την περίοδο «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012» η σχεδιάστρια του Empire, Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή.

«Η συλλογή συνδυάζει την αισθητική της μόδας των '70s με το παρισινό μποέμικο στυλ. Το ύφος είναι αντεργκράουντ, θηλυκό, αισθησιακό και πολυτελές. Οι ραφές και τα υφάσματα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μετάξι, σιφόν, δέρμα νάπα, μαλακό σουέντ και κασμίρ» ανέφερε η σχεδιάστρια.

Σε ό,τι αφορα τα ρούχα που είδαμε, η συλλογή περιελάμβανε μάξι φορέματα, γυαλιστερές μπλούζες, εφαρμοστά δερμάτινα, boho-chic σακάκια και παλτό, κοστούμια, σούπερ μίνι και μια σειρά από χειροποίητες τσάντες.

Όπως είπε η Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, θέλησε να δείξει ένα καθημερινό ρούχο που να μπορεί να φορεθεί από όλες τις γυναίκες και όλες τις ώρες. «Σκοπός ήταν να παρουσιάσω ένα pr?t-?-porter διαφορετικό από αυτά που παρουσιάζονται συνήθως στην Εβδομάδα Μόδας. Στις μέρες μας, νομίζω πως ο κόσμος δεν ξοδεύει τόσο πολύ για το ντύσιμό του, αντίθετα στοχεύει σε διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια για την γκαρνταρόμπα του» συνέχισε η σχεδιάστρια.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό τη συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, με δημιουργίες της κάζουαλ σειράς του, Makis Tselios Young Woman και Makis Tselios Homme, για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011-12.

Η συλλογή περιελάμβανε φορέματα από ανάλαφρα υφάσματα σε συνδυασμ
Keywords
Τυχαία Θέματα